.Index Actualitate

Ziua mondială de luptă anti HIV-SIDA, marcată la Petroșani

Ziua mondială de luptă anti HIV-SIDA, marcată la Petroșani. Ziua mondială de luptă anti HIV-SIDA, marcată la Petroșani de către voluntarii Crucii Roșii. Valea Jiului a fost una din zonele grav afectate de virusul HIV în perioada anilor 1989-1990 fiind infectați mulți copii în spital cu virusul HIV ca urmare a unui vaccin perfuzabil, primit dintr-o donație franceză.

În România, la sfârșitul anului trecut erau raportate 182 cazuri HIV/SIDA. Pentru a nu crește numărul celor infectați, autoritățile în domeniu au derulat ample campanii de informare și prevenire. Una dintre acestea a avut loc la Petroșani, unde Crucea Roșie Petroșani, Spitalul de Urgență Petroșani, în colaborare cu UNOPA (Uniunea Națională a Organizațiilor Persoanelor Afectate de HIV/SIDA), au informat tinerii cum să acționeze și să se testeze. Tot în cadrul acestu eveniment s-au prezentat filme documentare, s-au pus întrebări și s-au dat răspunsuri. Au fost prezenți la acest eveniment voluntari pregătiți în acest sens, dar și psihologul clinician al Centrului HIV/SIDA din cadrul Spitalului de Urgență Petroșani, Cristina Schvarcz, la rândul său voluntar al Crucii Roșii Petroșani.

Sub denumirea ”Ești negativ? Testează-te și vei fi sigur!”, demersul de informare și educare pentru sănătate a continuat și astăzi, 29 noiembrie, la Primăria Petroșani.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.