.Index Actualitate Administratie

10 sesizări împotriva maidanezilor

27cainiZece sesizări au fost depuse la Primăria Petroşani în legătură cu câinii maidanezi. De la începutul anului şi până în prezent mai mulţi cetăţeni au reclamat faptul că pe străzile din localitate şi-au făcut simţită prezenţa câinii comunitari. Oamenii au reclamat la primărie, iar autorităţile locale au luat legătura cei de la judeţ pentru a rezolva problema.

“Serviciul care se ocupa de ecarisaj este la Consiliului Judetean. Noi preluam toate sesizarile de la cetateni si nu numai ca le preluam ci ne autosesizam si noi si facem toate demersurile catre Consiliul Judetean pentru a lua masurile legale care se impun. Pana in prezent sunt 10 sesizari pe perioada acestui an si orice sesizare care apare ulterior va vi transmisa catre Consiliul Judetean”, a declarat Daniel Vişan, director executiv SPADPP Petroşani.

Dacă era mai bine când serviciul pentru ocrotirea animalelor fără stâpân era în administrarea primăriei ne spun chiar autorităţile.

“Legislatia este aceeasi si trebuie respectata indiferent de cine administreaza problema cainilor”, a mai subliniat sursa citată.

De anul trecut, la nivel judeţean funcţionează serviciul pentru ocrotirea animalelor fără stăpân, în din cauza iubitorilor de animale, maidanezii care sunt bolnavi sau agresivi nu mai pot fi eutanasiaţi astfel că aceştia ajung din nou pe străzi.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.