45 de mii de litri de apă pentru lichidarea unui incendiu

11329015_1569296830001041_1670931087_n Incendiu de proporţii la Petroşani. Zona unde sunt serele din Petroşani a fost cuprinsă de un incendiu de amploare, vineri seara. Nu mai puţin de cinci ore s-au luptat pompierii pentru a stinge flăcările de câţiva metri care au cuprins vegetaţia uscată din zonă.

 

Acord cu proprietarul

 

Crengile depozitate de primăria din Petroşani pe terenul aflat în imediata vecinătate a cimitirului din cartierul Aeroport au fost cuprinse de flăcări. Acestea urmau a fi tocate, însă un incendiu care s-a propagat cu repeziciune le-a făcut scrum. Responsanbilii Primăriei Petroşani declară că nu au existat pagube materiale.

 

“Nu am avut pagube, fiind vorba doar de crengi uscate. Terenul este proprietate privată şi noi avem un acord cu proprietarul pentru a depozita acolo crengile rezultate de pe urma toaletării copacilor din oraş. Avem pază acolo şi încercăm să aflăm ce s-a întâmplat exact”, a declarat Cristian Bolea, şef serviciu SPADPP Petroşani.

 

Intervenţie multiplă

 

Nu mai puţin de cinci ore s-au luptat pompierii cu flăcările. În ajutorul lor au venit şi cei de la SVSU Petroşani, Serviciul de Administrare Publică şi Privată Petroşani, dar şi ApaServ VAlea Jiului.

 

“Am fost anunţaţi de faptul că e un incendiu de vegetaţie în jurul orei 9. abia la ora 2 s-au întors colegii mei. Am intervenit cu două autospeciale pe care le-am alimentat de cinci ori cu câte 9000 de litri de apă. Incendiu a provenit de la o flacără deschisă”, a declarat plutonier major Csaba Doşa, commandant echipaj Detaşamentul de Pompieri Petroşani.

 

şi echipaje de la serviciul de salubrizare din cadrul Primăriei Petroşani au sosit la faţa locului cu două utilaje pentru a ajuta la lichidarea incendiului.

 

“Au venit şi de la primărie cu două utilaje mari, dar am avut şi ajutor din partea ApaServ care a mărit presiunea apei din hidranţi”, a mai spus sursa citată.

 

În urma incendiului nu au existat pagube materiale.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.