.Index Actualitate Administratie

80% dintre chiriaşii statului sunt daţi în judecată

primarie620 de locuinţe, doar 20% cu taxa la zi. Administraţia locală de la Petroşani deţine în proprietate câteva sute de locuinţe. Toate acestea sunt ocupate, însă nu pentru toate sunt achitate şi dările. Edilii locali încearcă să recupereze datoriile şi au acţionat în judecată chiriaşii.

 

“Municipiul Petroşani are un fond locativ de 620 de locuinţe, dar din păcate pentru 80% dintre acestea ne aflăm în instanţă pentru recuperarea chiriei neplătite şi în funcţie de ce soluţie da instanţă se vor face demersurile în continuare. Din experienţa ştim că până acum instanţă a dat recuperarea datoriei sin u evacuarea celor care locuiesc în acele imobile”, a declarat Nicu Taşcă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Petroşani.

 

Valoarea chiriilor este una modică, ce nu depăşeşte suma de 150 de lei. Nici în aceste condiţii, chiriaşii nu reuşesc să fie la zi cu plata datoriilor.

 

“Chiriile sunt modice cu o sumă de 50 de lei pe lună, fiind considerate locuinţe sociale însă şi această sumă este o problemă în ceea ce priveşte achitarea ei pentru foarte mulţi locatari. Depinde de soluţia pe care o da instanţă însă din experienţa ştim că instanţa nu da soluţii cu evacuare, sau nu obişnuieşte sad ea până la acest moment. Dacă instanţă da această soluţie sigur va fi pusă în practică”, a mai subliniat sursa citată.

 

La Petroşani, peste 400 de persoane au depus cereri la primărie pentru abeneficia de o locuinţă din fondul locativ. Situaţia este cu atât mai dramatică cucât pe lista de priorităţi sunt depuse cereri încă din anul 2001, iar pentru acestepersoane nu exista soluţii în momentul de fată. Cei din administraţia locală de laPetroşani recunosc faptul că situaţia este delicată în ceea ce priveşte casele, însă,spera ca Guvernul va veni în ajutorul lor. Printre aceste persoane care solicita olocuinţă din fondul locativ se număra medici şi asistente de la Spitalul deUrgenţă din Petroşani.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.