.Index Actualitate Politica

Alianța PSD – ALDE scârțâie în Hunedoara? Resmeriță îi cere lui Petcu demisia lui Melczer

 

Cristian Resmeriță (PSD) îi cere lui Toma Petcu (ALDE) demisia lui Mihael Melczer (susținut de ALDE). Senatorul Cristian Resmeriță este nemulțumit de activitatea managerială a directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Mihael Melczer. În acest sens, senatorul îi solicită ministrului Energiei demisia, nu demiterea, lui Melczer din funcția de director general.

“Datorită lipsei unei strategii clare care să asigure continuitatea activității Complexului Energetic Hunedoara până la acest moment, solicit demisia domnului director general Mihael Melczer. Consider că se impune o analiză economică serioasă, justificată cu documente a activității Complexului Energetic Hunedoara, a activității exploatărilor miniere, analiză din care să rezulte clar ce decizii trebuie luate pentru continuarea activității în minerit”, arată senatorul Cristian Resmeriță.

Mihael Melczer este susținut de partenerul de guvernare al PSD, adică de ALDE. Mircea Ioan Moloț, președintele ALDE declara că echipa managerială trebuie lăsată să lucreze.

“Deocamdatã existã vointã, a reusit sã dea angajatilor din drepturile restante, tichete pe noiembrie si decembrie, plãti compensatorii, s-a fãcut si productie mai bunã…   Am discutat despre o analizã care ar ajuta la pãstrarea celor patru mine. Eu l-am rugat sã analizeze dacã ar exista vreo sansã, sã existe un program. Dl. Melczer mi-a spus ce vrea sã facã, i-am urat succes, dar l-am avertizat: dacã nu vei face ce ai promis, sunt primul care sar la gâtul tãu” – a declarat Mircea Ioan Molot, în urmă cu trei săptămâni.

Melczer declara în urmă cu două săptămâni că cea mai mare satisfacție a sa este faptul că a reușit să mențină Complexul Energetic Hunedoara în condițiile date, adică în afara insolvenței, cu popriri pe conturi.

“Cât timp sunt aici muncesc pentru această firmă, așa am fost obișnuit. Când plec de aici vreau să fiu împăcat cu sufletul meu. Am reușit să scot Complexul Energetic Hunedoara din iarnă în condițiile bine știute de toți, cu conturi blocate, fără bani, cu presiuni extrem de mari asupra noastră, presiuni generate și de alegerile din decembrie. Cea mai mare dezamăgire…Complexul e un ținut uitat în timp și îmi pare rău că oamenii de aici nu realizează importanța prestației fiecăruia și atitudinea fiecăruia și de aia suntem aici”, a spus Mihael Melczer, în urmă cu două săptămâni.

Mandatul de director general al lui Mihael Melczer expiră la începutul lunii aprilie. Acesta a fost numit director general în data de 2 noiembrie 2016, pe o perioadă de 6 luni.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.