Ani de aşteptări, zeci de amânări, nicio soluţie

uricPatru ani de la tragedie, 30 de termene, zeci de amânări şi tergiversări. Rudele minerilor decedaţi la Mina Uricani în urma exploziei din anul 2011 îşi plâng tragedia, însă nici până acum nu au aflat cine este cu adevărat vinovat pentru moartea taţilor sau a soţilor lor. În cei patru ani de la tragedie, avocaţii au încercat tot soiul de tertipuri. Au spus că inculpaţii nu sunt vinovaţi, au cerut noi expertize după ani de la producerea accidentului, iar finalul pare să fie departe. Vor mai trece probabil tot atâtea termene până când instanţa va da o soluţie în acest dosar, una care cel mai probabil va fi atacată cu recurs.

 

 

Experţii din dosarul Uricani vor fi audiaţi de instanţă. Marţi, la Judecătoria Petroşani se va mai derula un termen în procesul în care patru foşti şefi ai minei Uricani sunt cercetaţi pentru ucidere din culpă. Avocaţii au contestat expertiza INSEMEX şi au solicitat o alta nouă. Aceasta s-a realizat, iar acum experţii vor fi aduşi în faţa instanţei.

 

“ncuviinţează cererea privind audierea în cauză a d.lui expert Matei Ilie precum şi a experţilor parte Cosma Eugen şi Onică Ilie, astfel că dispune citarea acestora. Amână judecarea cauzei şi fixează termen la data de 24.02.2015, ora 11,30”, se arată în soluţia instanţei.

 

Nu mai puţin de 30 de termene au avut loc în acest proces. Dosarul a ajuns pe rolul instanţei de la Petroşani la data de 10 aprilie 2012, la un an de la producerea tragediei în care şi-au pierdut viaţa cinci angajaţi ai exploatării miniere. Patru foşti şefi ai Exploatării Miniere Uricani, respectiv Dragoş Aurelian Ciucă, Claudiu Lucian Butari, Nicuşor Florin Moga şi Florinel Moldovan, au fost trimişi în judecată de procurori, pentru ucidere din culpă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.