.Index Actualitate Administratie

La limită

02-primarie-petrosani-1La limita funcţionării. Ar mai fi nevoie de personal specializat la Primăria Petroşani, însă angajările sunt limitate. Anul trecut a fost aprobată legea 1-1, adică la o persoană plecată se putea angaja alta.

 

“Legea se poate aplica din cauza unei greşeli a Guvernului de acum doi ani când o ordonanţă ne-a pus să desfiinţăm posturile vacante, le-am desfiinţat şi după aceea anul trecut în februarie a venit Curtea Constituţională şi a spus că ordonanţa nu este legală. Nimeni nu a luat nicio măsură, astfel că posturile au dispărut”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

Tot aceşti oameni, puţini la număr scriu proiecte şi fac tot ce este posibil pentru ca localitatea să se dezvolte. În slujba cetăţenilor din municipiul petroşsani se afla angajatii primariei care sunt limitati ca numar. Dacă pot fi ocupate posturile ne spun oficialii administratiei publice locale

 

“Pe noi ne-a afectat pentru că suntem nevoiţi să renunţăm la nişte funcţii publice de funcţionari unde era nevoie şi să îi transformăm în funcţii contractuale. Datorită acelei ordonanţe s-a creat un vid legislativ astel încât începând cu 1 martie 2014 au putut fi scoase posturi la concurs. Suntem la nimită, numărul de angajaţi dintr-o Primărie se stabileşte în baza unei ordonanţe date de domnul Boc care a limitat numărul de angajaţi, iar numărul de angajaţi este stabilit prin ordin al prefectului în baza unei ordonanţe din 2010 şi noi suntem la limită. Nu putem angaja peste acel număr. Ar trebui oameni la poliţia locală, la bazin, e nevoie de femeie de serviciu. Nu putem înfiinţa posturi. Noi suntem la limită acum”, a mai subliniat sursa citată.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.