.Index Actualitate Administratie

Aninoasa se bazează pe o istorie de mult apusă

02-primarie-petrosani-1Edilii de la Aninoasa se bazează pe o istorie de mult apusă acum când cer ca zona de la Livezeni să fie trecută în administrarea lor. Potrivit oficialilor Primăriei Petroşani, această revendicare nu are nicio bază legală, doar o poveste.

 

Primăria Aninoasa vrea să redeseneze graniţa cu municipiul Petroşani. În cazul în care instanţa va admite solicitarea celor de la Aninoasa, municipiul Petroşani nu doar că va pierde din suprafaţă ci va pierde şi încasări la bugetul local care vin de la agentii comerciali care îşi desfăşoară activitatea în zonă.

 

 

“Ei sunt în litigiu cu noi. Pe fond a fost făcută o expertiză care ne-a fost favorabilă. Primăria Aninoasa a solicitat o contra expertiză pe care instanţă a admis-o. Urmează să fie desemnat în alt expert şi o vom lua de la capăt. Ne-ar afecta bugetul pentru că sunt impozite, taxe, tot felul de venituri dar şi o parte din populaţie”, a declarat Adrian Negoe, secretarul Primăriei Petroşani.

 

Zona de la Livezeni este revendicată de cei de la Aninoasa pe baza unei istorii de mult apuse.

 

“Nu se bazează pe foarte mult lucru, pe vremuri s-ar fi numit zona Iscroni acea zonă şi au extins pretentile bazate pe aceste poveşti dar nu este nicio bazajuridica. Litigiul a fost pornit de instituţia prefectului pentru că conform legii cadastrului atunci când două unităţi administrative teritoriale adică noi şi primăria Aniunoasa nu se înţeleg asupra limitelor, atunci instituţia prefectuliu este obligate să deschidă un astfel de proces”, a mai spus sursa citată.

 

 

Terenul de la Livezeni de aproximativ 20 de hectare reprezintă de fapt o zonă industrială, unde sunt cantonate o serie de societăţi comerciale, şi se află în administrarea Primăriei Petroşani.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.