Aproape 1000 de contestații după afișarea rezultatelor la bacalauerat

Aproape 1000 de contestații după afișarea rezultatelor la bacalauerat. Candidații hunedoreni care au susținut examenul de bacalaureat și-au aflat rezultatele. Unii au fost nemulțumiți de notele obținute, astfel că au depus contestații. La nivelul județului Hunedoara, potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean ȘColar au fost depuse 969 de contestații.

Între 9 și 12 iulie vor fi rezolvate contestațiile. Rezultatele finale vor fi făcute publice pe 13 iulie. Candidații care nu au promovat se pot înscrie pentru a doua sesiune de examen, în perioada 15 – 19 iulie.

Procentul de promovabilitate, la nivelul județului Hunedoara, este, înainte de soluționarea contestațiilor, de 66,17 la sută.

La prima sesiune a examenului de Bacalaureat, în județul Hunedoara s-au înscris un număr total de 2.858 de candidați. Dintre aceștia, 2.347 au fost absolvenți ai promoției curente, iar 511 ai celor anterioare. Din numărul total al foștilor liceeni înscriși, 2.725 s-au prezentat în sălile de examinare, iar 1.803 l-au și promovat.

Promovabilitatea  la nivel județean, înainte de afișarea rezultatelor finale, este de 66,17 la sută.

Leave a Reply

Your email address will not be published.