Au alternativă la încălzire

vulcUnităţile publice din municipiul Vulcan, alternativă la încălzire. Termoficarea din Valea Jiului se află sub semnul întrebării în acest sezon de iarnă. Stocurile de cărbune ale termocentralei Paroşeni sunt pe zero, însă elevii din municipiul Vulcan, dar şi angajaţii din instituţiile publice nu vor îngheţa de frig.

 

“Toate instituţiile publice sunt alimentate de la termocentrală, dar avem la fiecare surse alterntive de căldură. La şcoli avem panouri solare şi pompe de căldură, la cantina socială avem sobă de lemne, iar la sala de sport şi la grădiniţe avem centrale pe gaz”, a declarat Gheorghe Ile, primarul municipiului Vulcan.

 

În urmă cu câţiva ani, edilii din Valea Jiului au aderat la ADI Termoficare, dar acest proiect este tras pe linie moartă având în vedere că niciun operator nu s-a prezentat la licitaţie.

 

“ADI Termoficare Valea Jiului a fost gândită să unificăm societăţile de termoficare din Valea Jiului şi să facem o singură societate care să furnizeze energie termică în toate localităţile. Societatea ar fi trebuit să preia termoficarea şi să furnizeze agent termic în toate localităţile”, a mai spus sursa citată.

 

Administraţia locală de la Vulcan nu are niciun leu datorii la plata agentului termic. Cei care au probleme la plata facturilor sunt abonaţii casnici.

 

“Majoritatea facturilor neplătite spre termoficare sunt de la cetăţeni. Primăria municipiului Vulcan şi Consiliul Local Vulcan nu au niciun leu datorie”, a conchis edilul.

 

Pe tema termoficării din Valea Jiului şi Deva va avea loc o întrevedere astăzi la Bucureşti la care vor participa Tiberiu Iacob Ridzi, Adrian David, Petru Mărginean şi Andrei Gerea, minisrul Energiei.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.