.Index Actualitate

Au trecut de proba pixului şi s-au împotmolit în lopată

lopataConcursul pentru ocuparea celor 65 de posturi de muncitor necalificat la mina Livezeni continuă. În urma primei probe, şi anume cea scrisă au rămas în cursă doar 341 de candidaţi din totalul de 712. Cei aproape 350 de candidaţi au susţinut, ieri, la Salvamin, proba de lopătare. Unii dintre ei au reuşit să obţină un timp bun, iar alţii au fost descalificaţi. Tinerii spun că cea mai dificlă dintre probe a fost cea de lopătare.

 

“A fost destul de greu dar cum sunt obisnuit cu munca nu mi s-a parut asa greu. Am tras tare sa scot un timp cat mai bun. Am scos 1.35”, ne spune un tânăr.

Un alt tânăr a reuşit să treacă de proba scrisă, însă a pierdut şansa de a deveni angajat al Complexului Energetic Hunedoara după ce a fost descalificat în urma probei de lopătare.

“A fost o proba grea, nu ma asteptam sa fie asa greu. Am scos peste patru minute. A fost pentru prima data la lopata”, spune tânărul.

 

La fel ca şi la concursurile anterioare, candidaţii au avut de lopătat o cantitate de 400 de kilograme de pietriş într-un timp cât mai scurt.

 

“Au fost calificate 341 de persoane la proba de lopatare. Proba de lopatare consta in 400 de kilograme de pietris care trebuie lopatati intr-un timp de maxim patru minute peste un parapet de 1,5 metri. Cei care depasesc timpul de patru minute sunt descalificati”, a declarat Gabriel Petrescu, director Divizia Minieră din cadrul CEH.

La această probă a concursului fiecare concurent şi-a pornit şi şi-a oprit singur cronometrul pentru a nu exista suspiciuni de fraudare. Proba de lopătare continuă până vineri, urmând ca în termen de cinci zile să fie afişate rezultatele. Cei care sunt nemulţumiţi de rezultat pot depune contestaţie.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.