.Index Actualitate

Autostrăzi plutitoare

Încă două loturi din autostrada Lugoj-Deva ar trebui deschise anul acesta. În tot acest timp, autostrada Orăștie-Sibiu se surpă, din nou. Nu este pentru prima dată, când pe A2 traficul este restricționat. În cursul acestei săptămâni, traficul pe o portiune, aflata la km 286, de pe autostrada Orastie – Sibiu a fost restrictionat, dar soferii au putut circula in conditii de siguranta pe prima banda, a anuntat miercuri Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care a precizat ca restrictia a fost instituita ca urmare a aparitiei fenomenului de tasare, iar problema va fi rezolvata in cateva zile. Reprezentantii din teritoriu ai CNAIR vor actiona pentru remedierea tasarii, in urmatoarele zile, folosind mixtura la cald, astfel incat restrictia sa fie ridicata si traficul sa nu mai fie afectat, a mai precizat compania.

În tot acest timp, cei de la Compania de Drumuri anunță că anul acesta ar mai trebui date în folosință două loturi ale autostrăzii Lugoj-Deva.

“Stadiu: Lotul 1 si 15km din lotul 2 deschisi, restul in executie. Lungime: 99,5 km.  Termene deschidere: Decembrie 2013 pentru 17 km din Lotul 1, decembrie 2015 pentru diferenta din lotul 1; 15km din lotul 2 in martie 2017; diferenta din lotul 2, lotul 3 si lotul 4 in 2017”, arată site-ul www.130km.ro

Proiectul autostrăzii Lugoj-Deva (loturile 2,3 și 4) au avut termenul de execuție 27.05.2016. Potrivit informațiilor CNAIR constructorul este reprezentat de asocierea SC Salini Impregilo SpA și SECOL – Societa Edile Construzioni e Lavori SpA. Există însă informații că și pe acest tronson există probleme.

 

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.