.Index Actualitate Administratie

Bani de la bugetul local pentru catedrală

IMG_20140921_140717Catedrala de la Petroşani, o nouă etapă. Catedrala din Petroşani a ajuns la nivelul zero, adică până în prezent s-a realizat fundaţia. Pentru ca lucrările să continue, municipalitatea din Petroşani are în vedere alocarea unei sume de bani. Mai exact, consilierii locali de la Petroşani trebuie să decidă dacă vor aloca 75.000 de lei pentru continuarea lucrărilor.

 

“Preotul Ioan Gabriel Bulf de la Parohia Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din municipiul Petroşani solicită acordarea unui sprijin financiar pentru continuarea lucrărilor de investiţii la catedrala Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul, respectiv suprastructura de la cota 0 la cota +6,10”, se arată în nota de fundamentare.

 

Preotul Gabriel Bulf, susţine că realizarea aceste catedrale este voia lui Dumnezeu.

 

“Ceea de Dumnezeu a rânduit prin noi să facem la biserică, se regăseşte în această investiţie. Unii oameni doresc să meargă la Bucureşti să ne susţină aceste proiecte pentru că în felul acesta vor deveni ctitori şi binefăcători ai Casei lui Dumnezeu şi mă rog Bunului Dumnezeu să Îi răsplătească pe toţi şi ca Sfânta Patriarhie să includă cu timpul şi această biserică mare în rândul celor care se organizează pelerinaje. Am avut şi anul acesta o experienţă frumoasă cu aducerea raclei cu Sfintele moaşte ale Sfântului Nectarie şi au fost câteva mii de oameni foarte disciplinaţi şi care s-au închinat arătând mare râvnă la acest tămâduitor. Cred din tot sufletul că vom reuşi ca până în anul 2016 când avem autorizaţia de construcţie valabilă să putem să finalizăm biserica la roşu, ca apoi să începem finisările şi cele care trebuie pentru desfăşurarea cultului în biserica noastră creştin ortodoxă”,  ne spune preotul Gabriel Bulf.

 

Catedrala “Sfantul Prooroc Ilie Tesviteanul” se va ridica in centrul municipiului Petrosani, langa Parcul “Carol Schreter”. Crucea de pe cupola principala a catedralei va fi inaltata pana la 39,85 m de la nivelul solului. Celelalte doua cruci vor fi la inaltimea de 26,25 m de la sol. Soclul catedralei va fi placat cu piatra naturala, ancadramentele vor fi din piatra naturala si caramida aparenta, tamplaria din lemn stratificat si geam termopan cu vitralii, balustrada va fi din inox, iar invelitoarea din tabla de cupru. Crucea de pe cupola va avea 4,9 m.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.