.Index Actualitate

Cât muncesc atât primesc! Noul contract colectiv de muncă la CEH

mineri-carbune1Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara au un nou contractb colectiv de muncă. După o îndelungată perioadă în care sindicaliştii s-au aşezat la masa negocierilor cu administraţia a fost stabilit un nou contract colectiv de muncă pentru angajaţii Complexului Energetic Hunedoara. Negocierile s-au derulat într-o perioadă de criză financiară, sub auspicii nu tocmai favorabile. Cea mai importantă prevedere este aceea că angajaţii vor fi plătiţi în funcţie de performanţe. Plata în acord înseamnă că dispare obligativitatea plăţii “K-ului” de 1 dacă acest coefficient nu este îndeplinit.

 

“Brigăzile care dau producţie în plus primesc mai mulţi bani. Se alimină plata în regie şi se introduce plata în acord”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Liderul Sindicatului Muntele, Petre Nica, susţine că negocierea noului contract colectiv de muncă a fost una dificilă.

 

“A fost într-o perioadă agitată şi aşteptăm acum aprobarea Consiliului de Administraţie. CCM-ul reuşeşte să creeze posibilitatea pentru îmbunătăţirea activităţii şi să îi plătească pe cei care muncesc. Au fost condiţionări de drepturi în anumite situaţii”, a mai subliniat sursa citată.

 

 

Nica a mai precizat că se încearcă creşterea veniturilor la Complexul Energetic Hunedoara.

 

“Încercăm să îmbinăm activităţile pentru a creşte veiturile”, a mai subliniat sursa citată.

 

Noul contract colectiv de muncă de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara prevede mai puţine bonificaţii pentru angajaţi. Negocierile pentru acest nou act au avut loc într-o perioadă de frământări şi pe un buget de venituri şi cheltuieli structurat pe pierderi şi încă neaprobat de Guvern.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.