.Index Actualitate

Cozile de la paşapoarte pot fi evitate

Locuitorii din Valea Jiului au luat cu asalt, pe perioada verii, serviciul de paşapoarte deschis la Petroşani. Instituţia Prefectului a luat decizia de a înfiinţa un birou temporar pentru eliberarea paşapoartelor pentru persoanele care nu au posibilitatea de a se deplasa la Deva. Numai că biroul de la Petroşani a fost luat cu asalt de sute de persoane. Oamenii veneau şi aşteptau mai bine de 30 de ore pentru a-şi întocmi acest document. Acum, Ministerul Afacerilor Interne susţine că există modalităţi diverse pentru întocmirea paşaportului.

“Direcţia generală de Paşapoarte din cadrul Ministerului Afacerilor Interne a implementat o serie măsuri concrete de simplicare a procedurilor care vizează soluţionarea cererilor privind eliberarea paşapoartelor simple, dintre care amintim: posibilitatea depunerii cererii de eliberare a paşaportului la cel mai apropiat serviciu public comunitarr pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple, indiferent de domiciliul sau reşedinţa solicitantului. Introducerea punctelor de lucru mobile pentru preluarea cererilor de eliberare a paşapoartelor simple sau misiune diplomatică, în funcţie de opţiunea solicitantului. Ridicarea paşaportului de la orice serviciu public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple (…). introducerea posibilităţii de livrare prin curier a paşapoartelor la domiciliu sau la reşedinţa titularului, ori, după caz,, la domiciliul sau reşedinţa persoanei care a formulat cererea, cu suportarea de către aceştia a cheltuielilor de expediţie, fără a mai fi necesară în acest sens deplasarea solicitantului la sediul serviciului public comunitar pentru eliberarea şi evidenţa paşapoartelor simple”, arată oficialii Ministerului Afacerilor Interne.

Cei de la prefectură subliniază că punctul de lucru de la Petroşani a fost înfiinţat pentru a veni în sprijinul persoanelor defavorizate.

“Când am luat decizia de a înfiinţa centrul de la Petroşani am vrut să facilităm accesul persoanelor defavorizate, şi nu pentru sezonieri. Am creat acel centru într-o perioadă de acalmie, însă noi nu avem posibilitatea de a verifica cine se află într-o situaţie defavorizată”, a declarat în urmă cu câteva săptămâni Fabius Kiszely, subprefectul judeţului Hunedoara.

La Petroşani a scăzut numărul celor care au venit în ultima săptămână pentru a-şi întocmi paşaportul.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.