.Index Actualitate Administratie

A crescut preţul gigacaloriei La Petroşani, administraţia subvenţionează majorarea de preţ

calorifer, incalzire iarnaCăldură mai scumpă în Valea Jiului. Termocentrala Paroşeni a solicitat Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Domeniul Energiei creşterea preţului gigacaloriei. Majorarea este de 3,55%, însă la Petroşani, abonaţii serviciului de termoficare nu vor resimţi creşterea de preţ.

 

“În urma deciziei ANRE 2799/17.12.2014 am fost informaţi de către Termoficare Paroşeni că de la 1 ianuarie preţul gigacaloriei se măreşte cu 3,55%. Până acum preţul gigacaloriei a fost de 240,8 de lei din care populaţia plătea 172,2 lei , diferenţa fiind subvenţie suportată de către Consiliul Local. În urma creşterii de 3,55%, creştere hotărâtă de ANRE, preţul la gigacalorie creşte până la 249,31 de lei, o creşetere de 8,5 lei pe gigacalorie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.Unirea-160

 

Consiliul Local al municipiului Petroşani va suporta majorarea de preţ astfel încât abonaţii să nu fie afectaţi.

 

“În urma discuţiilor pe care le-am avut cu cei de la termoficare şi cu o parte dintre consilieri avem un proiect prin care aprobăm noul preţ, însă propunerea mea este ca această diferenţă de 3,55% să fie suportată de către Consiliul Local prin subvenţia pe care oricum o vom da. Preţul pe care populaţia îl va plăti la gigacalorie rămâne neschimbat. Această majorare va fi suportată de noi. Suma totală pe care o vom suporta este de 160.000 de lei anul acesta, asta însemnând diferenţa de preţ la populaţie cât şi diferenţa de preţ pentru consumatorii pe care îi are primăria”, a mai precizat edilul.

 

Municipalitatea subvenţionează gigacaloria, iar efortul bugetar pe un an de zile este undeva la 5 milioane de lei. La Petroşani mai sunt abonaţi la sistemul de termoficare undeva la 2400 de apartamente.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.