.Index Actualitate

Curiozităţi Pistă pentru avioane, la Petroşani

 

Petroşaniul are un cartier denumit Aeroport. Se poate ca acest lucru să-i fi indus în eroare pe bucureşteni, care cred că în Valea Jiului există o pistă pentru avioane. Aeroportul din Petroşani este, uneori, pistă pentru raliuri, nicidecum pentru avioane. Zilele acestea vizita premierului Dacian Cioloș în Petroșani a umplut paginile ziarelor centrale. Jurnaliștii bucureșteni nu au fost interesați de soluțiile propuse de Guvern pentru Valea Jiului, ci de modul de deplasare al premierului în această zonă. O poză postată de secretarul de stat în Ministerul Culturii, Oana Bogdan, din elicopter a stârnit controverse. Astăzi, după ședința de Guvern, jurnaliștii bucureșteni au ridicat această problemă.

“E vorba de vizita premierului la Petroşani. De ce a fost nevoie, totuşi, de un avion privat acolo, înțeleg că a costat destul de mult şi dacă ne puteţi spune exact costurile deplasării”,  a întrebat un jurnalist în urma ședinței de Guvern.

 

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu a precizat că “in Petroşani nu există aeroport. Nu a fost premierul cu un avion privat în Petroşani. Şi nici în Alba Iulia – pentru că am văzut şi aceasta”.

Echipa guvernamentală s-a deplasat la Petroșani cu un elicopter care a aterizat în zona Brădet.

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.