.Index Actualitate

Cutremur de intensitate la Petroşani . Zeci de persoane prinse sub dărâmăturile unui hotel

11777994_10204704660760142_1962477631_n

 

 

Zeci de persoane prinse sub dărâmături, 30 de pompieri şi paramedici SMURD au intervenit pentru a le salva. Este vorba de scenariul unei aplicaţii a pompierilor care a avut loc ieri în centrul municipiului Petroşani. Exerciţiul a avut loc la hotelul Petroşani, unde pompierii au trebuit să găsească şi să salveze victimele aflate sub dărâmături.

 

“Exerciţiul face parte din acţiunile desfăşurate în cursul anului în urma unor planificări. Avem diferite teme pentru toate situaţiile de urgenţă la care participăm. Acum a fost vorba de gestionarea situaţiei în urma unui seism major cu victime multiple. Au participat la aplicaţie 5 echipaje, două de stingere a incendiilor, două echipaje de căutare şi salvare de la înălţime şi un echipaj de prim-ajutor. Ne-am axat pe evacuarea victimelor, salvarea şi extragerea lor dintre dărâmături, înălţimi şi subsoluri”, a declarat Adrian Avram, comandant Detaşamentul de Pompieri Petroşani.

 

Copiii au fost cei mai încântaţi de acţiunea pompierilor. Cei mici ştiu cum să reacţioneze în caz de seism.

 

“Mi-a plăcut mult când i-am văzut ce mulţi sunt. Dacă e cutremur mă adăpostesc sub tocul uşii sau sub masă. Niciodată nu alerg pe scări”, spune Dragoş, un băieţel de 6 ani care a asistat la aplicaţia pompierilor.

 

În ultima perioadă, pe teritoriul României, s-au înregistrat mai multe cutremure  de magnitudine redusă sau moderată. Aceste evenimente au devenit ”subiecte de top” în mass-media și astel au fost transmise către populaţie informaţii discordante cu privire la măsurile şi modul de comportare cu prilejul unui astfel de eveniment

 

Monika BACIU

 

One Reply to “Cutremur de intensitate la Petroşani . Zeci de persoane prinse sub dărâmăturile unui hotel

Leave a Reply

Your email address will not be published.