.Index Actualitate Politica

DECLARAȚIE POLITICĂ

Haralambie Vochițoiu: Echipa Cioloș-Dîncu a reușit să aducă în Valea Jiului banderolele negre pe care ni le vor lega la ochi înainte de execuția finală

Eu, senatorul Haralambie Vochițoiu, împreună cu cei din echipa mea, cu care am analizat succesul pe care îl sărbătoresc primarii din Valea Jiului și politicienii PNL-PSD, nu avem niciun motiv de bucurie. Nu bem nici șampanie, și nu ne îmbătăm nici cu apă rece.

Prezența tandemului Cioloș (PNL)- Dîncu (PSD) în Valea Jiului nu reprezintă tubul de oxigen despre care vorbesc cu atâta entuziasm și primarii, și politicienii care încearcă să culeagă laurii unui proiect ”câștigător” pentru Valea Jiului. În realitate, și vă rog să faceți abstracție de calitatea mea politică și să căutați să vă convingeți singuri de ceea ce vă voi spune, cele 24 de mașini care au însoțit echipa guvernamentală în vizita din Valea Jiului au transportat doar banderolele negre cu care vor lega la ochi formatorii de opinie – politică sau civică – înainte de execuția finală.

NU, eu o spun răspicat, Valea Jiului nu va beneficia de 200 de milioane de lei pentru dezvoltarea zonei. Această sumă se referă strict la banii alocați pentru închiderea celor două mine: Lupeni și Lonea, unități miniere care vor avea activitate propriu-zisă numai până în luna decembrie 2017. Pentru această realizare ați mulțumit cu atâta recunoștință, domnilor primari?

După ce ani la rând ați îngropat șansa cărbunelui din Valea Jiului încurajând asigurarea agentului termic prin centrale pe gaz, acum sărbătoriți și îngroparea definitivă, fără variantă alternativă, a resurselor minerale din această zonă. Ați făcut ureche surdă ani la rând când colegii mei Constantin Jujan și Petre Nica vorbeau și își strigau neputința din cauza deciziilor politice îndreptate împotriva județului Hunedoara. V-au interesat lucrurile mărunte. Pe de o parte pentru că nu erați capabili să creionați un program de salvare pentru CEH și implicit pentru această zonă, iar pe de altă parte pentru că v-a convenit să manipulați și să țineți captivi niște oameni nevinovați care au crezut că funcțiile voastre sunt sinonime cu adevărul.

NU! Nu ați găsit un program pentru Valea Jiului, fiindcă dacă l-ați fi găsit, ați fi avut tot interesul să-l explicați clar și cu actul de naștere pe masă. Unitatea Guvernamentală de Asistență Tehnică despre care ne vorbiți reprezintă doar o intenție care să dezamorseze până în 11 decembrie bomba socială care poate arunca în aer capitalul vostru politic. Rog un PSD-ist sau un PNL-ist să ne contrazică și să ne arate actul de înființare al acestei unități.

Cetățenii din Hunedoara au dreptul să știe că ideile lor de afaceri, pe care voi promiteți că le veți transforma în proiecte eligibile, vor fi irosite.

NU! Partidul Mișcarea Populară nu va defila cu voi pe același culoar al declarațiilor politice mincinoase. Am demonstrat în ultima perioadă – prin echipa pe care o avem – că ne bazăm pe oameni pentru care vorbește cariera profesională și care din pozițiile pe care le ocupă nu vor permite abuzurile și politizarea economiei hunedorene. Cum credeți că vom tăcea acum văzând dimensiunea minciunilor pe care le serviți de la înălțimea scaunelor pe care le ocupați?

DA, domnilor primari și politicieni, ceva ați avut de sărbătorit. Ați pus pe masa hunedoreană noua structură USL. Toată această ”realizare” reprezintă efortul comun al celor doi tehnocrați care și-au negat lenjeria politică până în acest moment. Unul PSD – Vasile Dîncu – celălalt PNL – Dacian Cioloș. Atât aveți de sărbătorit. În rest, masa rotundă la care am participat în calitatea mea de senator nu reprezintă decât pomana pe care ați servit-o anticipat pentru îngroparea Văii Jiului. Ridicați sus paharele, domnilor! USL trăiește, Valea Jiului moare.

Perfidia cu care ne tratați va avea ecouri dincolo de groapa pe care ați săpat-o. Domnilor tehnocrați Dîncu și Cioloș, a fi politician în această țară nu este o rușine. Politica este o știință care merge în aceeași direcție cu evoluția societății. Politica nu este o școală a hoților cum încearcă unii formatori de opinie să inducă în mintea și în bagajul nemulțumirilor acumulate de români în ultimii ani.

Domnilor Cioloș și Dîncu, v-ați ales armata nepotrivită. Ați ajuns pe un teren minat, fiind atrași într-o cursă electorală de un batalion disciplinar, nu de unul de fruntași. Ați venit într-o zonă în care PSD-ul și PNL-ul, formațiunile politice pe care le reprezentați și în numele cărora vorbiți, nu au acceptat în interiorul lor decât oameni care au distrus destine și care au deșirat vise. De acea județul Hunedoara este dezbinat și dezlânat. Nu uitați însă că ați ajuns în fruntea țării și cu sacrificiul județului Hunedoara. Doi tineri din județul Hunedoara și-au pierdut viața în Colectiv-ul care a dat naștere Guvernului Tehnocrat. Ultimul martir din seria celor 64 este din Petroșani, iar tatăl lui, fost inginer minier și director de mină, înțelege ”succesul” pe care ni l-ați prezentat în cadru academic la Universitatea Petroșani. Pentru el, pentru ei, pentru că politica are limite, vă cerem să spuneți adevărul despre proiectul/proiectele cu care ați închis gura primarilor subordonați politic. Banderolele negre pe care ni le-ați adus nu sunt suficiente. Nu beți șampanie pe mormântul județului Hunedoara.

Haralambie Vochițoiu,

Senator al județului Hunedoara

Leave a Reply

Your email address will not be published.