Două torturi aniversare pentru Baloo

baloo1Două torturi cu fructe pentru ursul Baloo. Mascota staţiunii montane Straja, ursul Baloo a împlinit 15 ani. Acesta a fost serbat aşa cum se cuvine, cu două torturi aniversare. Zeci de copii i-au cântat mascotei din Straja “La mulţi ani”

“Au trecut 15 ani, nouă ni se pare foarte puţin, dar pentru un urs este foarte mult având în vedere că el trăieşte în jur de 18-20 de ani”, ne spune Emil Părău, tatăl adoptiv al lui Baloo.

Salvatorii lui Baloo au fost într-o situaţie dificilă acum câţiva ani când o organizaţie de ocrotire a animalelor sălbatice a vrut să îl ia de aici şi să îl ducă în rezervaţia de la Zarneşti. Părinţii adoptivi ai lui Baloo ne spun că aici, ursul are toate condiţiile.

“Eu sper să nu mai existe acele probleme pentru că ursul Baloo are aici condiţii foarte bune, condiţii care respectă normele europene şi cred că nu o să mai fie probleme. Noi nu am vrut să facem grădina zoologică pentru că nu vrem ca animalele să fie ţinute în captivitate. Cu acest urs a fost o altă problemă. El a fost găsit într-o stare de inconştienţă, la câteva luni, de un pădurar şi a fost crescut aici în Straja. Are toate condiţiile şi speram să nu ni-l ia nimeni pentru că are o viaţă liniştită aici în Straja”, ne mai spune Emil Părău.

Ursul Baloo este cel mai bătrân urs carpatin din Europa care este crescut în captivitate.

Monika BACIU

 

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.