.Index Actualitate

După ce Salvaminul a fost desfiinţat, ILEGAL, Jujan vrea să repare acest lucru

salvStaţia de Salvare Minieră se va reînfiinţa. După ce fosta conducere a Complexului Energetic Hunedoara a desfiinţat, ilegal, Staţia Centrală de Salvare Minieră, acum noua echipă managerială încearcă să repare “dauna”.

 

Staţia Centrală de Salvare Minieră Petroşani a fost înfiinţată prin Hotărârea de Guvern nr. 170 din 15 februarie 1990 ca parte a Combinatului Minier Valea Jiului.  Legal, desfiinţarea Salvaminului nu se putea realiza decât printr-o hotărâre de Guvern în acest sens. Constantin Jujan, noul director al Complexului Energetic Hunedoara a declarat pentru Cronica Văii Jiului că deocamdată iniţiativa se află la stadiul de propunere care urmează să fie avizată de Adunarea Generală a Acţionarilor.

 

“Reînfiinţarea Salvaminului face parte din planul de reorganizare al Complexului Energetic Hunedoara. Am avut şedinţă de Consiliu de Administraţie în data de 16 martie şi urmează ca să se analizeze acest lucru şi de Adunarea Generală a Acţionarilor care va avea loc pe la sfârşitul lunii”, a declarat directorul general al CEH, Constantin Jujan.

 

Dacă desfiinţarea Salvaminului s-a făcut ilegal sau nu, Jujan nu vrea să comenteze.

 

“Nu vreau să vorbesc de trecut, noi avem un plan de lucru pe care să îl punem în aplicare”, a mai precizat directorul general al CEH.

 

Divizia Minieră se desfiinţează

 

Tot din planul de reorganizare a societăţii face parte şi desfiinţarea Diviziei Miniere ca structură de conducere.

 

“Până acum unităţile miniere erau considerate puncte de lucru, iar acum vrem să le ridicăm la nivel de sucursale. Nu era normal ca mina Lupeni să fie punct de lucru la fel ca dispensarele. Vrem ca unităţile miniere să fie la egalitate cu termocentralele. Totul face parte din planul de reorganizare a activităţii”, a mai spus Jujan.

 

Societatea COMPLEXUL ENERGETIC HUNEDOARA SA a fost înfiinţata în baza Hotărârii de Guvern nr.1023/2011 ca urmare a procedurii de fuziune prin contopire  a următoarelor societăţi comerciale Electrocentrale Deva, Electrocentrale Paroşeni şi Societatea Naţională a Huilei.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.