.Index Actualitate

Din ce în ce mai mulţi pensionari în staţiunile balneare

baile-felixMii de pensionari din judeţ au fost anul trecut în staţiunile balneare din ţară. Pensionarii din Valea Jiului reprezintă o pondere importantă în rândul celor care au petrecut câteva zile de relaxare în staţiunile din ţară. În ceea ce priveşte oferta de anul acesta, reprezentanţii Casei de Pensii Hunedoara spun că pentru această perioadă încă mai sunt locuri libere în staţiunea Geoagiu Băi.

 

“Anul trecut pentru 2014 s-au acordat un număr de 4700 de bilete cu 25% mai mult decât în anul 2013. Întotdeauna din Valea Jiului sunt o treime din cei care pleacă în staţiuni. Dacă extrapolam şi o treime din populaţie trăieşte în Valea Jiului. Şi anul acesta sperăm că vom da cu 25% mai multe bilete, dar acest lucru se discută la nivel de Ministerul Muncii. Până acum au plecat în jur de 300-350 de pensionari în primele trei serii. Probabil că este început de an pentru că nu au fost solicitate toate locurile care fost repartizate. Şi acum mai avem locuri libere. Una dintre cele mai solicitate staţiuni este din judeţul Hunedoara şi este vorba de Gioagiu Bai. Facem un apel pentru cei care doresc pentru că există locuri libere, şi se pot suplimenta în alte locuri chiar dacă nu au fost extraşi de calculator conform criterilor care au fost elaborate de Ministerul Muncii”, a declarat Ilie Toma, director Casa de Pensii Hunedoara.

 

Pentru a obţine un bilet de tratament, solicitantul are nevoie de cuponul de pensie, copie după buletin şi cererea tip de la CJP. Criteriile în baza cărora pensionarii pot intra în posesia biletelor sunt mai multe, printre care tipul pensiei, cuantumul ei şi dacă au mai beneficiat de asemenea bilete în ultimii doi ani. Cei cărora li se repartizează un bilet de tratament trebuie să depună şi o recomandare de la medicul specialist

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.