.Index Actualitate

Firme din Germania interesate să investească în exploatările miniere din cadrul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA

utiIn perioada 11-13 noiembrie 2014, la sediul Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA, s-a aflat o delegaţie din Germania compusă din 12 persoane, delegaţie care reprezintă firme constructoare de echipament minier. Reprezentanţii acestor firme s-au deplasat la SCEH-SA pentru a lua cunoştinţă cu realitatea mineritului din Valea Jiului, exprimându-şi totodată intenţia de a participa la viitoarea licitaţie de echipamente miniere care urmează să fie demarată de SCEH-SA în perioada următoare.

Firmele interesate de aceste investiţii sunt: DEILMAN-Haniel GmbH, Tiefenbach Control Systems, Eickhoff Bergbautechnik GmbH, Ferrostaal Industrial Projects GmbH, Halbach & Braun Industrie anlagen GmbH & Co, Hauhinco Maschinenfabrik, PGM Project German Mining GmbH.

Membrii delegaţiei şi-au prezentat echipamentele pe care le produc, au luat la cunoştinţă condiţiile geologico-miniere dificile de exploatare, au vizualizat lucrările miniere (lungimi, secţiuni, etc.), utilajele miniere existente, în scopul dimensionării utilajelor cu care urmează a fi retehnologizat fiecare punct de lucru şi pentru a constata dacă echipamentele produse se pretează mineritului din cadrul societăţii.

Aceste firme, acoperă o mare parte din echipamentele necesare pentru retehnologizarea şi dotarea exploatărilor miniere din cadrul Sucursalei Divizia Minieră (combine de abataj, transportoare cu raclete, instalaţii de perforat, susţineri mecanizate, combine de înaintare în steril, combine de înaintare în cărbune ş.a.).

Investiţiile sunt absolut necesare pentru păstrarea capacităţilor de producţie actuale cât şi pentru creşterea semnificativă a producţiei de huilă şi a productivităţii muncii, coroborată cu scăderea costului pe Gcal produsă.

În urma discuţiilor purtate la sediul societăţii, delegaţia germană reprezentată de firma Ferrostaal Industrial Projects GmbH, a precizat că este interesată de finanţarea acestei investiţii.

Leave a Reply

Your email address will not be published.