.Index Actualitate

Furnizorii spun STOP aprovizionării Complexului Energetic Hunedoara

Furnizorii Complexului Energetic Hunedoara refuză să își mai ofere serviciile societății. După ieșirea CEH din insolvență situația sociatății s-a agravat, iar potrivit președintelui Sindicatului Muntele, Darius Câmpean, deja se văd primele efecte ale deciziei instanței.

“Situația Complexului Energetic Hunedoara este foarte gravă din cauză că avem mari probleme din cauza furnizorilor de materiale și pese de schimb. Aceștia vor plata pe loc pentru materilalele furnizate”, a declarat Darius Câmpean, preșdeintele SIndicatuluI Muntele.

Sindicaliștii au discutat, vineri, cu Corina Popescu, secretarul de stat în Ministerul Energiei, iar aceștia susțin că la CEH se încearcă securizarea conturilor de salarii.

“Din punct de vedere al salariilor se încearcă securizarea conturilor, sperăm însă că se va și reuși astfel încât oamenii să își ia salariile. Totodată exsită riscul ca în această perioadă angajații să nu poată beneficia de toate prevederile contractului colectiv de muncă”, a mai subliniat sursa citată.

Dacă furnizorii nu mai aduc piese și materiale de schimb la CEH există riscul ca activitatea să înceteze, iar acest lucru ar duce la și mai multe dificultăți financiare.

“Pentru a avea o mică șansă e important ca CEH să funcționeze, minele să dea producție pentru producerea energiei electrice ce urmează a fi vândută”, a mai subliniat Darius Câmpean.

Și oficialii CEH subliniau că “posibila oprire a activităţii societăţii va conduce implicit şi la sistarea furnizării agentului termic necesar încălzirii populaţiei”

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.