.Index Actualitate Administratie

Green Line de Cimpa

greenPrimarul Ilie Păducel vrea ca linia de troleibus să ajungă până în Cimpa. La sediul ConsiliuluI Judeţean Hunedoara a avut loc o întâlnire de lucru care a avut ca obiect analiza stadiului proiectelor de dezvoltare al noilor linii publice de transport ecologic între principalele aglomerări urbane ale judeţului. Primarii au avut mai multe solicitări, iar la Petrila se doreşte ca acest mijloc de transport în comun să ajungă până în Cimpa.

 

“Este un lucru foarte bun construirea acelei linii de troleibuz şi am insistat ca şi pentru oraşul Petrila să se afcă până în cap de linie Cimpa pentru că sunt condiţii corespunzătoare, este reparată strada Republicii şi avem condiţii să se circule şi ca cetăţenii din Petrila să beneficieze de acest proiect. Concluzia a rămas ca până la data de 15 mai vom primi SF-ul reactualizat şi tot până atunci consultantul va trece pe la fiecare administraţie locală, vom merge în teren pentru a stabili traseul şi staţiile şi să se urgenteze implementarea acestui proiect”, a declarat Ilie Păducel, primarul oraşului Petrila.

 

Pentru transportul ecologic în Valea Jiului, s-a decis modificarea şi completare Studiului de Fezabilitate în sensul unificării traseelor Petroşani-Uricani şi Petroşani-Petrila, astfel încât să funcţioneze o singură linie „verde” între Petrila şi Uricani, cu depoul la Vulcan. De asemenea se are în vedere identificarea unor soluţii de conectare a călătorilor din Oraşul Aninoasa la linia Petrila-Uricani. S-a convenit ca în perioada imediat următoare consultantul să facă o serie de analize de trafic urmate de întâlniri cu reprezentanţii municipalităţilor din Valea Jiului pentru stabilirea traseelor, a staţiilor, a punctelor de întoarcere.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.