.Index Actualitate

Hunedorenii cheamă societăţile bancare la bara instanţelor de judecată

Judecator-cu-peste-1-100-de-cauze--la-Tribunalul-HunedoaraHunedorenii se adresează instanţelor privind clauzele abuzive din contractele de credit. Unităţile bacare sunt chemate la bară de către clienţii care se simt nedreptăţiţi. În ultima perioadă pe rolul instaneţelor din ţară au fost înregistrate sute de dosare din partea clienţilor care reclamă băncile de tratamente abuzive.

 

Şi pe rolul Tribunalului Hunedoara a fost înregistrat un astfel de dosar care are ca obiect “acţiune în constatare -constatarea clauzei abusive”. Încă nu a fost stabilit un termen în acest dosar, însă reclamanţii au toate şansele să primească o soluţie favorabilă având în vedere precedentele de la nivel naţional. Pe lângă problema cursului, atât de discutată în ultima vreme, oamenii cu credite în franci elvețieni mai au problema dobânzilor, care li s-au mărit peste noapte. Zece procese câștigare irevocabil de clienți ai unei bănci comerciale arată că au fost introduse clauze abuzive în contractele de credit, iar oamenii și-au primit înapoi diverse sume plătite în plus ca dobânză.

 

Şi reprezentanţii OPC au fost sesizaţi în legătură cu clauzele abusive din contractele de credit.

 

“Un loc trei este deținut de creditele bancare, s-au reclamatanumite comisioane introduse în contractele de credit. În primul rând s-au reclamatcontractele de credit întocmite în perioada 2007-2008 fiind tratate în soluționarea lor prinîntocmirea unor procese verbale și transmiterea acestora în instanță pentru ca instanța săstabilească dacă anumite clauze contractuale sunt abuzive și să dispună scoaterea acestora dinconținutul contractelor”, declara anul trecut Ion Roiu, comisar OPC Petroșani.În ceea ce privește contractele abuzive un locuitor al Văii Jiului a câștigat la prima instanță.Astfel, banca este obligată să îi returneze acestuia sumele aferente comisioanelor care au fostpercepute ilegal. Deocamdată sentința nu este una definitivă.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.