Îmbrăcăminte haute couture din ziare

artaHaute couture din ziare şi reviste. Tinerii cu a lor imaginaţie demonstrează atunci când au ocazia ce se poate face din diferite materiale. Ziarele pot deveni articole de îmbrăcăminte sau poşete, rolele de hârtie igienică se pot transforma în suporturi pentru stilouri, iar pietrele pot fi folosite pe post de ouă de Paşte. Toate aceste lucruri au fost expuse la sala de marmură a Primăriei Petroşani în cadrul unui proiect derulat de Colegiul Economic Hermes Petroşani.

 

“Anul acesta este plin de surprize in sensul ca avem foarte multi copii mici care participa. In momentul in care cei din invatamantul prescolar au venit cu creatii deosebite, au hotarat sa ne demostreze ca daca sunt mici pot sa-si asume responsabilitati pentru ca educatia ecologica propusa de acest proiect este bazata pe educatia de acasa si apoi este complectata de educatia de la scoala si revin la elevii mari care sunt un bun exemplu, elevii care poarta tricouri. Ei sunt baza, ei au venit cu ideea si ei sunt cei care au spus ca nu doar scoala noastra trebuie sa faca acest lucru ci sa preia fiecare scoala din zona. Noi am crescut. Suntem proiect regional pentru ca mai avem inca sase judete partenere care la randul lor in saptamana altfel au si ei astfel de activitati si vor prezenta la final un raport pentru ca cei de la minister ne sprijina si speram sa avem acel modul optional de educatie ecologica”, a declarat Carmen Climescu, organizator.

Acţiunea face parte din programul interjudeţean verde pentru România, proiect în care sunt implicaţi elevii din mai multe judeţe.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.