.Index Actualitate

Importul de cărbune de la CEH se judecă în 28 noiembrie

Societatea suedeză care a contestat importul de cărbune de la CEH a făcut recurs la soluția Tribunalului Hunedoara, iar Curtea de Apel Alba Iulia a stabilit un prim termen de judecată. Recursul se va judeca la data de 28 noiembrie. Societatea suedeză EMLOG AB prin director RICHARD EKLUND a depus pe rolul Tribunalului Hunedoara un dosar care are ca obiect “litigiu privind achiziţiile publice Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor Bucuresti nr.12701/2360 C10/10.12.2015”. Judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au respins solicitarea suedezilor.

“Respinge acţiunea formulatade reclamanta SC Emlog AB Suedia împotriva pârâtei Societatea Complexul Energetic Hunedoara SA”, se arată în soluția instanței.

Cei de la EMLOG s-au adresat Curții de Apel Alba Iulia, apelul fiind înregistrat la data de 30 iunie.  CEH a vrut să achiziţioneze 75 de mii de tone de huilă energetică, iar procedura va sfârşi pe masa judecătorilor de la Tribunalul Hunedoara. O firmă din Suedia contestă procedura organizată de Complexul Energetic Hunedoara, din data de 16 noiembrie, pentru achiziţionarea a 75 de mii de tone de huilă energetică pentru Termocentrala Paroşeni. Consiliul Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor a declinat competenţa Tribunalului Hunedoara.

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.