.Index Actualitate Politica

“La Hunedoara politicul e prea implicat, în sens rău”

min2Politicul a măcinat Complexul Energetic Hunedoara. Malaxorul politic de la Complexul Energetic Hunedoara nu a făcut altceva decât să înlăture managamentul profesionist şi a condus societatea energetică hunedoreană la baza prăpastiei. Nicio coardă de salvare nu mai poate trage din hăul adânc societatea, cel puţin asta este părerea fostului ministru al Energiei, Răzvan Nicolescu.

 

“Demisia directorului general al Complexului Energetic Hunedoara, Constantin Jujan, va complica si mai mult situatia acestei societati. De regula nu sunt adeptul demisiilor insa, de aceasta data, il inteleg uman pe cel care a facut acest gest. La Hunedoara politicul e prea implicat, in sens rau, in viata acestei societati comerciale”,  spune fostul ministrul al Energiei Răzvan Nicolescu.

 

Liderul de sindicat Adrian Jurca vrea însă tragerea la răspundere a tuturor celor care s-au aflat în fruntea Complexului Energetic Hunedoara, acuzându-i pe aceştia că nu au contribuit cu nimic la redresarea companiei.

 

“Demisia d-lui Jujan C-tin nu are legătură cu politicul. Toți cei care au condus CEH de la înființare până acum, indiferent cum s-au numit, nu au făcut nimic, nu au mișcat nici un pai în sensul îmbunătățirii activității acestui colos. Să sperăm că legea se va aplica și în cazul lor, adică atragerea răspunderii patrimoniale”, spune în replică Adrian Jurca.

 

Angajările pe criterii politice au distrus societăţile de stat din România, iar fostul ministru cere descurajarea acestor practici.

 

“Va inteleg punctul de vedere si vi-l respect. Din pacate insa sunt foarte multe societati de stat in care politicul impune manageri slab pregatiti profesional. Acestia fac apoi angajari pe criterii politice, distribuie contracte de achizitii in functie de clientela politica, etc. Trebuie sa descurajam cu totii aceste practici. Societatile de stat trebuie sa intre intr-o alta logica, a transparentei, a integritatii, a profesionalismului. Din pacate la CEH este si o conjunctura economica nefavorabila. Insolventa nu va mai putea fi evitata. Poate fi chiar un lucru bun, daca e gestionata corect si integru. Din pacate, s-au pierdut niste momente bune pentru privatizare”,  mai subliniază fostul ministru.

 

În 2015, Complexul Energetic are datorii de 202 milioane euro și pierderi de 225 milioane euro.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.