.Index Actualitate

  Mentalitate de învingător. Robert Albu, viitor student în Londra: “Noi trebuie să învingem cancerul nu el să ne învingă pe noi”

11008474_974480405925524_6405810204027400143_n

Shaping the future. Acesta este sloganul Universităţii Westminster din Londra, universitate la care va studia şi un absolvent al Colegiului Naţional de Informatică din Petroşani. Creionarea viitorului nu mai este în România, ci peste hotare la universităţi de renume.

 

Din Petroşani, în Europa

 

 

Viitori studenţi în Europa. Absolvenţii de liceu din Valea Jiului îşi caută viitorul în Europa. Universităţile din ţară nu sunt centrate pe student, iar România nu le oferă nicio posibilitate pentru viitor. Robert Albu, absolvent al Colegiului Naţional de Informatică Carmen Sylva din Petroşani este unul dintre petroşănenii care îşi va făuri un viitor în Londra. Acesta a reuşit să promoveze examenul de bacalaureat cu o medie de 9.45, iar acum tot ce îi rămâne este să îşi facă bagajele şi să se îmbarce spre Regatul Unit.

 

Admis la mai multe facultăţi europene. Robert Albu a fost admis la mai multe facultăţi din Europa. Cinci instituţii de învăţământ superior din renume l-au acceptat, însă acesta s-a orientat către Universitatea Westminster din Londra. Va de veni un cercetător în domeniul medical după terminarea anilor de facultate.

 

“Am fost admis la mai multe facultăţi din Europa, am ales Westminster din Londra. Am fost foarte indecis, dar în cele din urmă am ales. Vor studia ştiinţele biologiei şi pot alege imunologie, ştiinţa cancerelor sau macrobiologie. Am ales Londra pentru că îmi plac oraşele suprapopulate. Eu fiind dintr-un oraş mic vreau să trăiesc într-o metropolă care să îmi ofere posibilităţi”, a declarat Robert Albu, absolvent al Colegiului Naţional de Informatică Carmen Sylva din Petroşani.

 

 

De ce a ales această disciplină ne spune chiar viitorul cercetător.

 

“Cred că voi alege imunologia pentru că e de viitor şi pot dezvolta vaccinuri noi. Şi ştiinţele cancerului sunt o posibilitate pentru că noi trebuie să învingem cancerul nu el să ne învingă pe noi”, ne mai spune tănârul.

 

Robert Albu spune că la terminarea anilor de facultate nu se va mai întoarce în ţară.

 

“Nu mai voi mai întoarce. Voi rămâne în Anglia sau oriunde mi se va oferi posibilitatea să profesez şi să avansez. În rpimul rând mă gândesc la mine pentru vreau să mă perfecţionez”, a mai spus Robert.

 

Oricine poate da admitere la universităţile din Europa, însă nu toţii reuşesc să şi studieze peste hotare. Nota obţiută de Robert la biologie îl propulsează la Londra. 9,75 a reuşit să obţină tânărul absolvent.

 

“Am trecut printr-o serie de aplicaţii şi am fost admis. Pe cei din străinătate îi interesează nota obţinută la disciplina de bană pe care o voi studia la ei. La noi, în schimb, nu există aşa ceva”, a concluzionat tânărul.

 

Zeci de tineri din Valea Jiului şi-au îndreptat atenţia către universităţile din Europa şi nu numai. Cu toţii vor pleca în scurt timp în căutarea unui viitor strălucit pe care România nu îl oferă acestor genii.

 

Monika BACIU

FOTO BAIAT

Leave a Reply

Your email address will not be published.