.Index Actualitate

Milioane de lei datorii către bugetul de stat

snimvjAşteaptă ajutorul de stat. Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului aşteaptă să încaseze ajutorul de stat. Mare parte a sumei va fi alocată pentru plata datoriilor către bugetul de stat şi plata furnizorilor.

“Noi estimam ca ajutorul de stat il vom primi spre sfarsitul lunii, prin data de 25 a lunii in curs. Este in cuantum de 17 milioane de lei. Acest cuantum va fi absorbit in proportie de 80% de catre bugetul de stat pentru ca nu am putut plati in primele doua luni ale anului”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNÎMVJ.

Societatea de închideri are de achitat 10 milioane de lei doar către bugetul statului, însă mai sunt de plătit şi taxe către administraţile locale şi nu numai.

“La bugetul de stat avem in jur de 10 milioane de platit. Mai sunt multe taxe si impozite, taxe si impozite catre primarii, taxe de exploatare care trebuie rezolvate in aceasta perioada pentru ca activitatea sa poata continua”, a mai spus sursa citată.

Nici furnizorii nu îi lasă în pace pe cei de la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. Toţi furnizorii sau prestatorii de servicii îşi au depus facturile, însă au rămas pentru moment cu ele neachitate.

 

Monika BACIU

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.