.Index Actualitate

Minerii acuzaţi de fapte penale, chiar de foştii directori. Grevele din vara lui 2014, aduc sindicatele în faţa organelor de cercetare penală

IMG_20141211_114113 Fosta conducere a Complexului Energetic Hunedoara a depus o plângere penală împotriva Sindicatului Muntele. Grevele din vara anului trecut nu rămân fără ecou nici acum. Astfel, reprezentanţii Sindicatului Muntele trebuie să dea socoteală organelor de anchetă în ceea ce priveşte mişcările de protest care au caracterizat lunile de vară ale anului 2014.

 

“Din nenumaratele plangeri penale pe care le avem unele facute de liderii de sindicat, altele de administratia companiei de catre acesti directori numiti politic Dragoi Nicolae si Aurel Niculescu. Ei sunt cei care au facut o plangere penala impotriva Sindicatului Muntele in urma miscarilor spontane de protest din luna iulie si decembrie 2014”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

 

Un audit financiar va fi realizat la Complexul Energetic Hunedoara, iar liderii de sindicat speră ca această anchetă să scoată la iveală neregulile făcute de fosta conducere a societăţii.

 

“Aceasta este ultima plangere penala facuta impotriva Sindicatului Muntele pentru miscarea de protest din iulie si august 2014. Pana la urma ma bucur ca au facut-o pentru ca vor iesi la iveala motivele pentru care minerii s-au rasculat in acele zile. Locurile de munca puse in pericol prin incompetenta lor manageriala. Sper ca auditul financiar care urmeaza sa fie facut de catre noua conducere va scoate la iveala si alte lucruri care s-au petrecut in cadrul Complexului Energetic Hunedoara. Grupul I de la Termocentrala Mintia care este dezafectat si din care se vinde fier vechi in continuare. Nu stiu unde sunt contabilizate sumele respective. Poate domnul Niculescu va spune minerilor din Valea Jiului de ce in Mintia exista materiale si piese de schimb cu o valoare de 11 milioane de euro in timp ce in minele din Valea jiului nu gasesti o sapa sau un electrod. Poate ne spune de ce plateste in fiecare luna chirie 2500 de euro pentru a depozita utilaje pentru grupul IV cumparat in urma cu 12 ani. Poate ne spune de ce anul trecut a acordat prima de concediu si anul acesta nu a mai vrut sa o acorde. S-ar putea sa gaseasca ei niste raspunsuri pe care noi le asteptam demult”, a mai spus sursa citată.

 

Şi sindicaliştii ar fi trebuit să depună mai multe plâgeri penale pe numele foştilor manageri ai CEH. Aceştia încă nu au făcut acest demers.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.