Momente artistice în cinstea lui Eminescu

ATT_1421344937203_IMAG0161Ziua de naştere a poetului naţional, Mihai Eminescu, a fost marcată la Petroşani. Anul acesta s-au împlinit 165 de ani de la naşterea celui care a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română. Patru echipaje formate din elevi de la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului Petroşani au fost în sala de marmură a primăriei din localitate unde au susţinut mai multe momente artistice. În deschidere, edilul localităţii, Tiberiu Iacob Ridzi, a ţinut să precizeze câteva cuvinte legate de această zi cu semnificaţie majoră pentru cultura naţională.

 

“Vreau să mulţumesc elevilor pentru faptul că aţi acceptat să veniţi astăzi aici pentru a-l omagia pe poetul nostru naţional, Mihai Eminescu. Voi ştiţi foarte bine toate lucrurile despre Eminescu, însă ce vreau să vă spun este că Mihai Eminescu este un simbol naţional, este poetul naţional al României, însă Mihai Eminescu a avut şi are câteva opere în care a fost şi un vizionar în sensul ştiinţific al cuvântului şi nu numai pentru că prin ideile lui el a prevăzut nişte lucruri care ulterior s-au descoperit şi ştiinţific. Din păcate a murit destul de tânăr şi nu a reuşit să ajungă la o vârstă la care cu siguranţă ar fi produs foarte mult, dar este de datoria noastră să îl păstrăm viu bşi să transmitem mai departe ceea ce el a făcut din punct de vedere cultural pentru România şi pentru români”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.IMAG0159

 

Cele patru echipe care au susţinut momente artistice au fost elevii de la şcoala Gimnazială IG Duca, de la Colegiul Naţional de Informatică Carmen Sylva, elevii de la Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi Colegiul Naţional Mihai Eminescu.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.