.Index Actualitate

Negocieri pentru primele de Paşte

minÎn scurt timp vor începe negocierile pentru primele minerilor. Sărbătorile Pascale se apropie, iar sindicatul reprezentativ de la nivelul Complexului Energetic Hunedoara va începe negocierile cu administraţia pentru ca angajaţii să beneficieze de tichete cadou. Chiar dacă situaţia financiară este critică, drepturile din contractul colectiv de muncă trebuie respectate.

“Am lasat un moment de acomodare pentru noua conducere si cred ca asa era si onest din partea noastra dar administratia nu trebuie sa se culce pe o ureche si sa considere ca timpul acesta este nelimitat. In cursul zilei de astazi vom avea o noua intalnire cu conducerea Complexului Energetic in care vom puncta cateva lucruri legate de reactivarea comisiei in care discutam exact probleme legate de contractul colectiv de munca. Vom solicita intrunirea celor doua comisii de administratie si sindicat pentru negocierea cuantumului pe care il vom acorda cu ocazia sarbatorii de Paste. Aceste lucruri fac parte integranta din contractul colectiv de munca si desi situatia financiara a Complexului nu este una deloc imbucuratoare, prevederile CCM trebuie sa fie respectate”, a declarat Petre Nica, preşedintele Sindicatului Muntele.

Liderii de sindicat nu acceptă ca valoarea primelor acordate în acest an să fie mai mici faţă de anul trecut.

“Nu am facut o sedinta premergatoare sedintei in care se negociaza efectiv cuantumul acestiea. Avem un principiu noi ca sindicat si anume ca nu dorim sa pierdem din drepturile salariatilor. Vom incerca sa mergem pe valoarea primei de anul trecut care a fost de 300-350 de lei in tichete cadou. Vom pleca cu discutia si trebuie sa vedem si ce posibilitati materiale are angajatorul”, a mai spus sursa citată.

Negocierile vor începe şi la Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.