Noaptea Muzeelor la Muzeul Mineritului din Petroșani

Noaptea Muzeelor la Muzeul Mineritului din Petroșani. Muzeul Mineritului din Petroșani, redeschis pentru publicul larg începând cu data de 1 iunie, se înscrie anul acesta pe lista instituțiilor de profil care organizează Noaptea Muzeelor.

Astfel, instituția muzeală care prezintă istoria mineritului de cărbune şi a dezvoltării tehnicii miniere de exploatare va funcționa după un program special.

𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝘀𝗲 𝘃𝗮 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝗱𝗲 𝘀â𝗺𝗯ătă, 𝟭𝟮 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟭𝟱.𝟬𝟬 ș𝗶 𝘃𝗮 𝗿ă𝗺â𝗻𝗲 𝗱𝗲𝘀𝗰𝗵𝗶𝘀 𝗽â𝗻â 𝗱𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰ă, 𝟭𝟯 𝗶𝘂𝗻𝗶𝗲, 𝗹𝗮 𝗼𝗿𝗮 𝟮.𝟬𝟬 (𝗱𝗶𝗺𝗶𝗻𝗲𝗮ț𝗮).

Expoziția va putea fi vizitată cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.

Muzeul Mineritului, care funcționează încă din anul 1967, este complet reabilitat, fiind cuprins într-un amplu program de reabilitare și amenajare muzeistică, derulat de administrația publică din Petroșani cu fonduri europene. Programul investițional a fost finalizat și recepționat anul trecut dar, din cauza pandemiei, abia în data de 1 iunie 2021 acesta a putut fi redeschis publicului larg. Pe fondul interesului crescut al oamenilor pentru muzeul care a fost total regândit, am dorit să vin în sprijinul tuturor celor care doresc să îl viziteze, propunând Consiliului Local proiectul privind aprobarea scutirii de la plata biletelor pentru intrarea la Muzeul Mineritului, până în data de 15 iunie 2021.

𝗠𝘂𝘇𝗲𝘂𝗹 𝗠𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶𝘁𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗱𝗶𝗻 𝗣𝗲𝘁𝗿𝗼ș𝗮𝗻𝗶 𝗳𝘂𝗻𝗰ț𝗶𝗼𝗻𝗲𝗮𝘇ă 𝗱𝘂𝗽ă 𝘂𝗿𝗺ă𝘁𝗼𝗿𝘂𝗹 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺:
– 𝗟𝘂𝗻𝗶 ș𝗶 𝗠𝗮𝗿ț𝗶 – Î𝗡𝗖𝗛𝗜𝗦
– 𝗠𝗶𝗲𝗿𝗰𝘂𝗿𝗶, 𝗝𝗼𝗶 ș𝗶 𝗩𝗶𝗻𝗲𝗿𝗶 – î𝗻𝘁𝗿𝗲 𝗼𝗿𝗲𝗹𝗲 𝟴.𝟬𝟬 ș𝗶 𝟭𝟲.𝟬𝟬
– 𝗦â𝗺𝗯ătă: 𝗼𝗿𝗲𝗹𝗲 𝟭𝟬.𝟬𝟬 – 𝟭𝟱.𝟬𝟬
– 𝗗𝘂𝗺𝗶𝗻𝗶𝗰ă: 𝗼𝗿𝗲𝗹𝗲 𝟭𝟬.𝟬𝟬 – 𝟭𝟰.𝟬𝟬

Leave a Reply

Your email address will not be published.