.Index Actualitate

O mână de oameni pentru locurile de muncă de la Bosch

Una din cele mai mari multinaționale care are capacități de producție în România a fost la Petroșani pentru a recruta forță de muncă. Aproximativ 40 de persoane s-au prezentat la întâlnirea cu reprezentanții firmei, însă au existat și CV-uri depuse pe site-ul companiei.

“Noi căutăm colegi, suntem în continuă extindere. La Blaj suntem de 10 ani și suntem 2200 de colegi, în viitorul apropiat vom fi peste 3000 pentru că se aduc proiecte noi și se investește foarte mult în zonă. Căutăm ingineri mecanici, electromecanici, automatizări, informatică industrială șI studențI din anii terminali sau master. Noi avem șI un program destinat studenților, care se numește Working Student și dorim să îi angajăm pentru a avea experiență în companie. Ulterior vor fi trecuțI pe posturi full-time ca inginer de producție, inginer de proces, mentenanță, calitate”, le-au explicat reprezentanții firmei celor prezenți.

Compania le oferă șI studenților posibilitatea de a se angaja, dar în acelașI timp de a urma cursurile universitare. Condiția obligatorie pentru cei care își depun dosarele este cunoașterea limbii engleze la nivel mediu.

“Pentru studenți nu există cerințe în ceea ce privește experiența, reprezintă un avantaj dacă au făcut practică sau intershipuri, iar pentru partea indirect productivă, adică full-time, cerințele sunt de două feluri. Este partea de Junior, new entry, unde experiența se cere între 1-3 ani, iar pentru senior se cere experiență de peste 3 ani. Limba engleză este obligatory la un nivel conversațional mediu pentru că tot ceea ce ține de top-management, proceduri șI specificații sunt în limba engleză”, au mai explicat cei de la firmă.

Dacă există persoane care vor fi selectate acestea vor avea posibilitatea de a se reloca la Blaj, în județul Alba, iar pentru aceștia compania le decontează chiria.

“Este un avantaj foarte mare, faptul că li se oferă posibilitatea de a vă reloca. În momentul de față avem peste 200 de colegi angajațI din toată țara, din Iași, GalațI, Timișoara, Cluj”, au mai completat reprezentanții firmei.

Majoritatea persoanelor care s-au prezentat la întâlnire au fost tinere, însă au fost șI persoane de vârsta a doua.

“Nu am loc de muncă aici. Am căutat și nu m-a angajat nimeni. Am fost miner, ce să mai fac? Sunt dispus să mă mut oricând oriunde dacă mi se oferă un loc de muncă”, a spus un fost miner prezent la întâlnire.

Cei interesațI pot trimite, în continuare, CV-urile pe mailul companiei Bosch.

 

Monika BACIU

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.