Oficialii guvernamentali pun pe butuci și turismul din Valea Jiului

Oficialii guvernamentali pun pe butuci și turismul din Valea Jiului. Straja a devenit, în ultimii ani, o alternativă viabilă la mineritul din Valea Jiului. Stațiunea montană este singura din Valea Jiului care atrage în fiecare sezon sute de mii de turiști. Ba mai mult, Straja a devenit un punct de atracție și pe perioada de vară. Sunt zeci de tabere organizate în munte, majoritatea dedicate copiilor.

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, este cunoscută și sub denumirea de “Ambrmburica”. Abramburerile din sistemul educațional pun în cap și turismul. Cabanierii din Straja sunt extrem de nemulțumiți de faptul că vacanța intersemestrială a elevilor ar putea fi eliminată din structura noului an școlar.

“Am luat act cu îngrijorare despre faptul că structura anului școlar 2019-2020 urmează a suferi modificări dramatice, în sensul că vacanța intersemestrială, care de regulă în ultimii ani a fost în luna februarie, să fie stabilită în perioada decembrie-ianuarie, prin suprapunere cu actuala vacanță de iarnă, iar luna februarie să fie dedicată cursurilor. (…) În ipoteza în care vacanța din luna februarie ar fi eliminată ar avea impact negativ direct și major cu privire la numărul turiștilor în România”, precizează membrii asociației prin solicitarea lor.

Ca o măsură de protest, cei din Straja au afișat un banner imens în stațiune. Mesajul este foarte clar „NU desfiinţaţi vacanţa din februarie! Elevii vor să schieze”. Mesajul celor din Straja vine ca urmare a anunțului făcut de ministru Educației, Ecaterina Andronescu, potrivit căruia elevii nu vor mai avea vacanţă intersemestrială, în luna februarie, pe motiv că „stau prea mult acasă şi uită materia”.

Parlamentarul hunedorean, Carmen Hărău, vine să susțină demersul cabanierilor din Straja. Parlamentarul îi solicită ministrului Educației, Ecaterina Andronescu lămuriri pe marginea structurii noului an școlar. Parlamentarul arată că destinația turistică Valea Jiului depinde de vacanța intersemestrială a elevilor.

“În Valea Jiului din județul Hunedoara, respectiv în municipiile Petroșani, Vulcan, Lupeni și orașele Petrila, Aninoasa, Uricani, continuă să existe un învățământ de foarte bună calitate. Cu toate problemele economice și sociale existente în zonă, cadrele didactice împreună cu elevii demonstrează prin rezultatele obținute că sunt printre cei mai buni. Dar Valea Jiului este și o important zonă turistică unde părinții acestor copii desfășoară o afacere în turism sau sunt angrenați în aceste activități ca salariați. având în vedere declarațiile publice ale dumneavoastră privind modificarea structurii anului școlar 2019-2020 prin eliminarea vacanței intersemestriale din luna februarie, Asociația Pro Straja cu sediul în municipiul Lupeni, județul Hunedoara, v-a transmis (…) o adresă prin care sunteți rugată să analizați și să acceptați propunerea lor de a menține vacanța din luna februarie”, arată parlamentarul PNL Carmen Hărău.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.