Parteneriat de aproape 9 milioane de lei pentru Straja

Parteneriat de aproape 9 milioane de lei pentru Straja. Un parteneriat pentru dezvoltarea stațiunii montane Straja va fi pus în practică cu sprijinul Consiliului Județean Hunedoara. CJ Hunedoara se asociază cu Primăria municipiului Lupeni, pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții: ”Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” în vederea îmbunătățirii accesului la obiectivul turistic de interes județean – Stațiunea Straja.

”Precizăm faptul că obiectivul Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, municipiul Lupeni – zina 5 Straja a fost inclus în hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr.103/2020 privind actualizarea portofoliului de proiecte din cadrul Planului de dezvoltare a județului Hunedoara 2014-2020 aprobat prin Hotărârea Consiliului Județean Hunedoara nr. 131/2017. A fost propusă aprobarea unui contract de asociere între municipiul Lupeni prin Consiliul Local al municipiului Lupeni și Județul Hunedoara prin Consiliul Județean Hunedoara pentru realizarea lucrărilor la obiectivul de investiții ”Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” în vederea îmbunătățirii accesului la obiectivul turistic de interes județean – Stațiunea Straja. Prin referaturl de aprobare, inițiatorul a propus, participarea asociaților/partenerilor la finanțarea investișiei astfel: județul Hunedoara – prin Consiliul Județean Hunedoara va finanța execuția lucrărilor etapei nr. 1 obiectivul – amenajare parcare, în valoare 1.499.995,30 lei, potrivit devizului general; municipiul Lupeni – Prin Consiliul Local al municipiului Lupeni va finanța execuția lucrărilor etapei nr. 2 obiectivul nr.2 – modernizare și reabilitare drumuri și alei în valoare de 7.326.908,50 lei, potrivit devizului general”, arată documentul CJ Hunedoara.

Stațiunea Straja este o stațiune montană, aparținând din punct de vedere administrativ de UAT-Municipiul Lupeni. Stațiunea se află la o altitudine de 1445 metri, iar accesul în stațiune se face din orașul Lupeni, pe un drum montan asfaltat cu o lungime de 8 km sau cu ajutorul telegondolei. Stațiunea turistică Straja dispune de 7 pârtii de schi, cinci dintre ele fiind dotate cu instalații nocturne și de telescaun. Punerea în valoare a stațiunii implică modernizarea căii de acces precum și realizarea unei parcări.

Leave a Reply

Your email address will not be published.