Piaţa din Petroşani verificată din oră în oră de inspectorii DSV

hala-piata-petrosani2Verificări înainte de Paşte. Inspectorii sanitar-veterinari verifică în aceste zile toate magazinele şi pieţele pentru a combate orice neregulă venită din partea comercianţilor. Piaţa centrală din Petroşani este verificată de inspectori la fiecare oră.

 

“Instituţia noastră are un program de monitorizare a tuturor unităţilor care desfăşoară activităţi comerciale specifice acestei perioade şi aici ne referim la zona pieţei unde se desfăşoară un comerţ cu produse lactate, brânză, carne, ouă, miere, zona de sacrificare a mieilor care a fost aprobată pe o perioadă limitată, perioada Pascală, nu în ultimul rând monitorizăm laboratoarele de cofetărie, patiserie şi marile supermarketuri. Până acum am verificat unităţile de peşte, unităţile care depozitează şi valorifică ouăle, de săptămâna aceasta continuăm cu produsele de patiserie şi cofetărie şi verificăm piaţa în permanenţă din oră în oră”, a declarat doctorul Octavian Popescu, coordonator DSVSA Petroşani.

 

Cumpărătorii sunt sfătuiţi să achiziţioneze marfa din locurile autorizate, să verifice etichetele, iar în ceea ce priveşte ouăle acestea trebuie să aibă coaja lucioasă, lucru care indică prospeţimea lor.

 

“Să nu cumpere din locuri neaturizate, neamenajate, să evite cumpărarea produselor chiar dacă sunt mai ieftine dintre blocuri, din zone dubioase şi să fie atente la modul în care produsele sunt etichetate şi marcate. Oul trebuie să cuprindă ştampila, iar eventual cumpărătorii care doresc să achiziţioneze ouă de la persoanele fizice trebuie să vadă dacă oul are o coajă lucioasă, nu rugoasă şi acesta este primul fel”, a mai spus sursa citată.

 

Până acum nu au fost identificaţi comercianţi care au încălcat normele sanitar-veterinare.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.