.Index Actualitate Politica

Ponta trebuie să afle cât încasează un director de companie de stat

jurnaluldeilfov.ro_Primul-ministru al României trebuie să afle cât câştigă un director dintr-o companie de stat, iar apoi să comunice răspunsul unui deputat.

Cristian Resmeriţă vrea să afle care este salariul directorului general al CEH, Constantin Jujan. Deputatul PSD vrea să afle de la primu-ministru Victor Ponta, cât câştigă Jujan, având în vedere gravele probleme ale Complexului Energetic Hunedoara.

 

“Având în vedere situaţia economico-financiară deosebit de gravă în care se află Complexul, doresc să văd modul cum sunt gestionate resursele financiare ale acestuia pe perioada de funcţionare cu noua conducere. Vă rog domnule prim-ministru să îmi spuneţi care este venitul salarial net şi brut încasat de domnul Constantin Jujan aferent lunii martie 2015”, se arată în interpelarea lui Resmeriţă către primul-ministru Victor Ponta.

 

Spre exemplu, numai in anul 2014, conducerea CEH a incasat salarii care depasesc 8 miliarde de lei vechi. Aurel Niculescu (PSD), fostul director general al CEH a avut salariul de baza  de peste 200 de milioane de lei vechi lunar, la care se adaugau si indemnizatiile pentru participarea la Consiliul de administratiei, in suma de 26 milioane de lei vechi lunar. Un alt director care a încasat sume uriaşe a fost Nicolae Drăgoi (PSD). Salariul de baza al acestuia a fost, in 2014, de peste 100 de milioane de lei vechi lunar, la care se adauga sporurile (cu mentiunea ca activitatea „de baza” a domnului director Dragoi era Hotelul Onix si coordonarea femeilor de serviciu de la sediul companiei).

 

Monika BACIU