Prezentare bilingvă a municipiului Petroşani

IMAG0227Staţiunea montană Parâng din salba staţiuniunilor turistice, o promovare bilingvă. O mapă cu detalii despre municipiul Petroşani va fi achiziţionată de consilierii locali pentru promovarea localităţii. Un cetăţean a realizat o documentare a zonei, iar aceasta va fi pusă în valoare de către aleşii locali. Municipalitatea de la Petroşani vrea să achiziţioneze 500 de mape de prezentare a localităţii.

 

“Valea Jiului şi-a păstrat de-a lungul timpului valorile culturale, tradiţiile şi obiceiurile străbune. Una din tendinţele actuale ale zonei Văii Jiului este extinderea turismului prin investiţii masive în această direcţie. Staţiunea Parâng este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Transilvania, obiectiv de interes naţional ce face parte din salba de staţiuni montane ale României. Pentru o promovare cât mai bună a resurselor municipiului nostru propun alocarea sumei de 5500 de lei în vederea achiziţionării unui număr de 500 de exemplare a unor mape care conţin date despre localitatea noastră. Această mapă este editată în condiţii grafice deosebite, pe hârtie laminată, în plastic  policromă şi va oferi infromaţii atât în limba română cât şi în limba engleză despre municipiul nostru, obiectievele turistice existente, cultură şi tradiţii cât şi informaţii economice”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de hotărâre.

 

Pentru că Valea Jiului are tradiţii ce încă sunt păstrate cu sfinţenie de bătrânii locului, iar aceste obieciuri pot atrage turiştii, aleşii locali vor să achiziţioneze aceste mape de prezentare.

 

Monika BACIU

1 Comment

  1. I’m not that much of a online reader to be honest but your blogs really nice,
    keep it up! I’ll go ahead and bookmark your site to
    come back later on. All the best

Leave a Reply

Your email address will not be published.