.Index Actualitate Administratie

Primarul Păducel cere angajări în minerit

1280x720-nf9Primarul oraşului Petrila, Ilie Păducel, solicită angajarea de tineri la mina Lonea. Mina Lonea va rămâne singura unitate minieră funcţională de pe raza localităţii, iar edilul petrilean solicită imperios angajarea unor tineri la această subunitate a Complexului Energetic Hunedoara. Acesta a apelat atât la sprijin administrativ cât şi la sprijin politic.

 

“Am fost la începutului anului la domnul ministru Gerea, la Bucureşti, am fost în audienţă la directorul general, am fost în audienţă şi am ridicat problema domnului preşedinte Nistor şi voi insista în continuare şi am trimis memorii scrise pentru angajarea tinerilor la mina Lonea pentru că este singura unitate minieră care mai rămâne în oraşul Petrila din cele cinci unităţi miniere care funcţionau acum câţiva ani. Şi această unitate a rămas cu efectivul la un sfert din efectivul care era la mina Lonea odată, când producea 4200 de tone de cărbune pe zi, are sub 1000 de angajaţi. Este foarte necesară angajarea tinerilor la mina Lonea pentru că este mină pe program de dezvoltare şi trebuie să se reînfiinţeze inclusiv sectorul de pregătiri la mina Lonea, să se aprovizioneze cu cele necesare pentru protecţia şi siguranţa a salariaţilor şi a zăcământului. Este necesar să se angajeze. Nu noi facem angajări, dar nu îmi este indiferent dacă se fac sau nu angajări pentru că copiii minerilor de la mina Lonea trebuie să lucreze în activitatea minieră şi să fie întinerită forţa de muncă şi dacă se angajează tineri, conducerea Complexului trebuie să fie conştientă că cheltuielile cu salarizarea vor fi mai mici decât cele de acum”, a declarat Ilie Paducel primarul orasului Petrila.

 

Nu este pentru prima dată cănd Ilie Păducel bate pe la uşile miniştrilor pentru a le cere locuri de muncă. În această perioadă vor avea loc 65 de angajări la Mina Livezeni.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.