.Index Actualitate

Program de funcționare pentru telescaun

Iarna începe să își facă simțită prezența în Valea Jiului. În stațiunile montane a nins, iar turiștii sunt pregătiți să își petreacă sfârșitul de săptămână la munte. În acest sens, cei din Parâng îi informează pe iubitorii sportului alb care este programul de funcționare a telescaunului. Instalația pe cablu din Parâng funcționează de luni până duminică de la ora 9:00 până la ora 15:30, „exceptând ziua de miercuri. Miercuri: revizie tehnica, se efectueaza cursa de ora 9 și de 15:30”.

Lungimea traseului este de 2,2 km, iar durata cursei este de aproximativ 25 de minute. Cei din Parâng îi informează pe turiști și în ceea ce privește prețurile biletelor. Acestea au fost aprobate prin hotărâri de consiliu și sunt: dus sau întors –  10 lei+1,5 lei taxa salvamont, dus-întors: 15 lei+1,5 lei taxa salvamont (valabil in aceeasi zi). Pentru copii prețurile sunt reduse.

În Parâng există și varianta achiziționării unor ski-pass-uri, însă deocamdată, din cauza zăpezii insuficiente acestea nu pot fi emise.

“Avem si varianta de skipass, dar deocamdata nu este suficienta zapada. Pretul pentru skipass adulti pt. 1/2 zi este 40 lei, 1 zi – 70 lei. Copii sub 12 ani: 1/2 zi:28 lei, 1 zi-42 lei. In momentul in care vom putea deschide partia B, sau intermediara la telescaunul nou, vom elibera si abonamente”, mai spun reprezentanții domeniului schiabil Parâng.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.