ANAF a pus sechestru pe bunurile SNIMVJ

ANAF-ul a pus sechestru pe mai multe bunuri și echipamente ale Societății Naționale de Închideri Mine Valea Jiului pentru datoriile pe care societatea le înregistrează la bugetul de stat. Conducerea SNIMVJ susține că echipamentele și bunurile puse au fost girate pentru eșalonarea datoriilor.

“Avem o datorie la stat. Am făcut o procedură prin care am gajat anumite bunuri și echipamente pentru a putea eșalona datoriile pe care le avem către stat, astfel încât să nu existe blocaje financiare și din partea ANAF”, a declarat Aurel Anghel, directorul general al SNIMVJ.

Directorul SNIM susține că problemele financiare ale societății sunt din cauza Complexului Energetic Hunedoara, care nu a plătit facturile pentru cărbunele livrat. Obligațiile fiscale principale ale SNIM la la bugetul de stat sunt în valoare de 2.238.097 de lei. Obligațiile restante la bugetul asigurărilor sociale de stat sunt în valoare de 3.661.294, în timp ce la bugetul asigurărilor pentru șomaj, SNIM are restanțe în valoare de 133.046 de lei. 1.124.634 de lei are de plătit societatea de închideri la bugetul asigurărilor de sănătate.

 

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.