Reguli pentru protejarea investiţiilor

teraseReglementări locale pentru amplasarea teraselor sezoniere. Pentru a nu fi afectate investiţiile realizate de administraţia locală, consilierii locali de la Petroşani au luat anumite măsuri de precauţie în ceea ce priveşte amplasarea teraselor sezoniere.

 

„Este permisă doar aşezarea de mese, scaune, umbrele cu picior, tonete de îngheţată, gărduleţe ornamentale şi ghivece cu flori sau plante verzi”, se arată în actele consiliului local.

 

Comercianţii nu au voie să amplaseze pe domeniul public mobilierul pentru servire, iar împrejmuirea teraselor se poate face doar în anumite condiţii.

 

„Este interzisă amplasarea în spaţiul public a mobiiierului pentru servire, inclusiv a automatelor de vânzare, a instalaţiifor frigorifice sau de spălare. Imprejmuirea teraselor sezoniere se poate realiza doar cu gărduleţe ornamentale”, se mai arată în acte.

 

Edilii au luat aceste măsuri pentru a nu fi afectat domeniul public care a fost modernizat cu milioane de euro din fonduri europene.

 

“Acesrt act administrativ cu caracter normativ cuprinde o serie de prevederi prin care s-a încercat reglementarea modului de amplasare a teraselor sezoniere pe Centrul civic , astfel incât zona să fie şi mai atractivă atât pentru proprietarii de spaţii comerciale cât şi pentru cetăţenii sau turiştii care doresc să se relaxeze . in acelaşi timp, evident, s-a dorit şi protejarea amenajărilor realizate în zona respectivă prin accesarea de fonduri europene”, spune Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroşani.

 

Astfel, conform hotărârii Consiliului Local este permisa doar aşezarea de mese, scaune şi umbrele cu picior şi se interzice ancorarea meselor, scaunelor, băncilor şi umbrelelor in pavaj. Acestea vor avea amprenta cauciucată pentru a nu afecta suprafaţa pavata.

 

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.