.Index Actualitate

HALUCINANT CEH are de încasat aproape 34 de milioane de euro

cehComplexul Energetic Hunedoara se învârte în malaxorul datoriilor. Pe de o parte, societatea are datorii de sute de milioane de euro, iar pe de altă parte aceasta are de încasat zeci de milioane de euro pentru energia termică vândută.

 

Restanţele pe care le are de încasat Complexul Energetic Hunedoara ar putea asigura jumătate din creanţele pe care le are la bugetul consolidat al statului. CEH vinde energie termică pe datorie. Nu mai puţin de 34 de milioane de euro ar trebui să încaseze Complexul Energetic Hunedoara. Situaţia financiară a Complexului Energetic Hunedoara este îngreunată şi de faptul că societatea are de recuperat sume importante de bani. Nu mai puţin de 96% din creanţele pe care le are de recuperat societatea energetică sunt din vânzarea energiei termice, iar suma este una colosală, care ar acoperi undeva la jumătate din datoriile la bugetul de stat. Reprezentanţii societăţii apelează la justiţie pentru a-şi recupera banii.

 

“Recuperarea prin mijloace judiciare a creanţelor restante pe care CEH le are de încasat din care cea mai mare pondere o deţin creanţele din energie termică în proporţie de 96,60%, respectiv 149.621.913 lei”, se arată în documentele Ministerului Energiei.

 

Situaţia economico-financiară a CEH este extrem de dificilă, societatea înregistrând la finele anului 2014 pierderi de peste 350 milioane lei şi o valoare a plăţilor restante de circa 370 milioane lei din care numai la bugetul consolidat al statului de circa 290 milioane lei. Dacă societatea ar recupera creanţele pe care le are de încasat, ar putea plăti jumătate din restanţele pe care le are la bugetul consolidat al statului.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.