.Index Actualitate Administratie Turism

Soluţii pentru Parâng

IMG_20141130_144729Consilierii locali de la Petroşani caută soluţii pentru optimizarea transportului cu teleskiurile din staţiunea montană Parâng. Pe viitor aceştia au în vedere implementarea unui sistem pe bază de abonament care să includă accesul la toate aceste instalaţii, fără ca turistul să fie nevoit să plătească pentru fiecare în parte.

 

“Trebuie să avem în vedere să găsim o formă unitară şi când spun asta mă refer la situaţia destul de delicată a schiorului care trebuie să aibă bani în buzunar pentru a plăti pentru fiecare instalaţie în parte. Mai mult decât atât în momentul de faţă suntem în postura de a crea un ambuteiaj la pilonul 17 şi anume faptul că TS 3 va duce un număr foarte mare de doritori de schi în timp ce vechiul telescaun nu poate prelua de la pilonul 17. Acolo va trebui să vedem să discutăm şi cu dl.Marica dacă ar putea intra şi el într-o combinaţie să descongestionăm zona Pilonului 17”, spunea consilierul local Petre Drăgoescu, într-una din şedinţele consiliului local de la finalul anului trecut.

Primarul municipiului Petroşani, Tiberiu Iacob Ridzi, a subliniat că este în plan de ceva timp această măsură, însă are în vedere şi achiziţionarea unui nou ratrac.

 

“Pe viitor va trebui să facem cu siguranţă acest lucru, nu numai pentru pârtia Euro Parâng ci şi cu teleschiul care există de la “Căsuţa din Poveşti” până la pârtia Euro Parâng şi cu teleschiul de la Scoala Sportivă. Vreau să vă spun de pe acum că avem în intenţie, am discutat cu colegii care se ocupă de proiect, va mai trebui un Ratrak şi probabil vom închiria acest Ratrak, pentru cel care există în prezent nu va face faţă să bată toate pârtiile într-o noapte, aşa cum este nevoie”, a precizat Tiberiu Iacob Ridzi, în cadrul aceleiaşi şedinţe.

 

Anul trecut, a fost dat în folosinţă noul telescaun TS 3 care are punctul de plecare în incinta Hotelului Rusu iar staţia de întoarcere în zona unde s-a aflat „Căsuţa din poveşti”. Telescaunul TS3 are o capacitate de 1200 turişti/oră şi deserveşte atât persoanele care vizitează masivul Parâng cât şi schiorii care folosesc pârtiile 2A, 2C şi 2B. TS3 are o lungime de 2,2 km, fiind deservit de un număr de 74 de scaune a câte patru locuri fiecare.

Monika BACIU

Leave a Reply

Your email address will not be published.