Termocentrala de la Mintia mai ”respiră” o lună

Termocentrala de la Mintia mai ”respiră” o lună. Procesul dintre termocentrala de la Mintia și Garda de Mediu e departe de a se termina. Procesul a fost amânat, din nou. A fost depusă o nouă cerere de intervenție.

”În vederea comunicării cererii de interventie accesorie formulată de Asociaţia de proprietari nr.228, amână cauza”, se arată în soluția instanței hunedorene.

În atare condiții, termocentrala Mintia continuă să funcționeze până la o soluție definitivă și irevocabilă a instanței.
Situația termocentralei Mintia este critică. Lipsa investițiilor de mediu și-a pus amprenta asupra entității. Tocmai din cauza neconformării la cerințele de mediu, activitatea termocentralei a fost suspendată de Garda de Mediu încă din anul 2015.

O decizie în acest dosar deja există, atunci când instanța de fond a menținut procesul verbal prin care a fost suspendată activitatea termocentralei. Dosarul în care se judecă apelul se află pe rolul Tribunalului Hunedoara din luna aprilie a anului 2017.

Garda de Mediu a dispus sistarea activității termocentralei Mintia, în anul 2015. Sancțiunea a venit ca urmare a faptului că la Mintia nu sunt îndeplinite condițiile de mediu cerute de UE.

Leave a Reply

Your email address will not be published.