Ultima sută de metri pentru cardul de sănătate

cardAglomeraţie la ghişeul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate de la Petroşani. Începând cu data de 1 septembrie, cardul naţional de sănătate devine obligatori, astfel mai mulţi locuitori ai Văii Jiului care până acum nu şi-au ridicat acest act au venit să şi-l revendice.

 

“Am venit să văd dacă am cardul aici că nu l-am primit prin poştă”, spune un bărbat.

 

Oamenii au aşteptat la cozi minute bune, în speranţa că au cardul la ghişeul de la Petroşani.

 

“După ce am stat aproape două ore la coadă mi-au spus că eu nu am card emis. Nu ştiu ce trebuie să fac acum”, spune o femeie.

În cazul în care o persoană este asigurată, dar nu a intrat în posesia documentului electronic, nu trebuie să-şi facă griji deoarece va putea beneficia de toate serviciile medicale şi fără card. La nivelul judeţului Hunedoara, în momentul de faţă există aproximativ 10 mii de carduri care nu au fost distribuite hunedorenilor.

Începând de marţi, 1 septembrie, documentul electronic va deveni obligatoriu. De la această regulă vor face excepţie asiguraţii din judeţul Hunedoara pentru care cardul încă nu a fost tipărit.

La nivelul judeţului Hunedoara numărul total de carduri returnate de Poşta Română este de 21.181, din care 7.164 de documente electronice au fost predate asiguraţilor şi 3.337 medicilor de familie.

 

Monika BACIU

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.