.Index Actualitate

1500 de mineri produc milioane de tone de cărbune

mineri-carbune11500 de mineri scot efectiv cărbunele la Divizia Minieră. Din cei aproximativ 3500 de angajaţi ai Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara, doar jumătate sunt angrenaţi în activitatea de producţie, mai exact undeva la 1500 sunt cei care lucrează la fronturile de lucru. Ceilalţi sunt electricieni, vagonetari, dar şi mult personal TESA. Dintre aceştia, anul acesta vor părăsi sistemul undeva la 300 de persoane.

 

“Estimăm anul acesta să plece 300 de persoane din sistem, din partea minieră. Încercăm să facem angajări în continuare, urmează Vulcanul, după care celelalte exploatări”, a declarat Gabriel Petrescu, directorul general al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Hunedoara.

 

Pe lângă pensionări anul acesta vor mai avea loc şi disponibilizări la Divizia Minieră. Potrivit oficialilor, cei care vor părăsi sistemul sunt angajţi TESA. În acest condiţii, Complexul Energetic Hunedoara bifează un paradox. În timp ce se realizează angajări, conducerea societăţii a întocmit un plan de eficientizare care prevede disponibilizarea unora dintre angajaţi,chiar şi în rândul minerilor. Liderii salariaţilor spun că nu cunosc în detaliu acest plan şi nu sunt de acord cu el.

Monika BACIU

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.